Birçok alanda yaptığı üretimle sayısız başarıya imza atan, Türkiye ve dünyada değer gören öncü markalardan olan Arçelik, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın istihdamı ve fırsat eşitliği gibi toplumsal duyarlılık konulu çalışmalarıyla da takdir topluyor.
Arçelik, kadınlara teknoloji alanında çalışmaları için daha fazla cesaret aşılayarak bu alanda çalışmalarına destek olmayı hedefleyen, üniversitelerin fen bilimleri ve mühendislik alanlarının 3. ve 4. sınıflarında okuyan kız öğrencileri kapsayan “Sen Mühendissin, Bizimlesin” projesini başlattı.
Proje İlk Olarak Geçtiğimiz Yıl Uygulamaya Konuldu
“Sen Mühendissin, Bizimlesin” projesi, Türkiye’de genç nesillerin özellikle de kadınların, mühendislik ve yeni nesil AR-GE alanlarından çalışmasını teşvik eden, AR-GE’nin ülkemiz için önemini vurgulayan ve farkındalık yaratan sürdürülebilir bir program olarak tasarlandı.
Proje, bu yıl pandemi koşulları sebebiyle online olarak, Türkiye’nin öncü üniversitelerinin mühendislik, teknoloji ve temel bilimler alanlarında öğrenim gren 3. ve 4. sınıf kız öğrencileriyle gerçekleştirildi. Online olarak düzenlenen workshop’a toplamda 60 öğrenci davet edildi. 3 gün devam eden workshop’ta 47 rol model ve mentörle 60 öğrenci eşleştirildi. Arçelik ve Yeni Nesil Ar-Ge alanının dinamik yapısı genç yeteneklere anlatıldı. Öğrenciler, yenilikçi fikirleri inovatif çözümlere dönüştürmenin yanı sıra farklı etkinliklerle de tasarım odaklı düşünce ile topluma değer katacak ürün ve iş modelleri geliştirme konusunda bilgi sahibi oldular.
Yapılan değerlendirme sonucunda programa kabul edilenler öncelikle Arçelik’in İstanbul Çayırova’daki AR-GEmerkezi ya da Ankara ODTÜ Teknokent’te CoZone alanında tasarım odaklı düşünce, çevik çalışma prensipleri, dijital dönüşüm, büyük veri ve veri analitiği gibi teknoloji trendleriyle ilgili eğitimleri içeren 3 günlük bir workshop’a katılma hakkı kazandılar.
Proje kapsamında 30 kişilik ilk öğrenci grubu Arçelik’in Çayırova’daki AR-GE merkezinde 3 günlük bir workshop’a başladı. 30 kişilik ikinci bir grup da Ankara CoZone’da workshop’a katıldı.
Projeyi değerlendirenArçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk: “Dünyanın geleceğini şekillendirecek yeni nesil AR-GE’de kadınların gücüne her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Sayısal ve temel mühendislik bilgilerinin yanı sıra iletişim, takım çalışmasına yatkınlık, koordine etme, empati, müzakere ve ikna yeteneği gibi kadınların doğuştan güçlü oldukları sosyal beceriler günümüz AR-GE’sinde daha fazla önem kazanıyor. Türkiye, üniversitelerin teknoloji alanlarından mezun kadınların oranında, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkeleri arasında ilk sırayı alırken bu alanlardaki kadın çalışan sayısında son sırada yer alıyor. Kadınların AR-GE alanındaki istihdamını artırma konusunda da öncü rol üstlenerek hem kadınların güçlenmesine hem de Türkiye’nin AR-GE ekosisteminin gelişmesine katkı yapmak istiyoruz.” dedi.
“Sen Mühendissin, Bizimlesin” projesi kapsamında öğrencilere eğitimler, mentorluk desteği, proje ve ürün geliştirme, staj ve iş imkanları sunuldu.
Arçelik Hakkında:
1955 yılında Vehbi Koç ve Lütfi Doruk tarafından kurulan, dünya çapında hizmet veren Türkiye merkezli bir beyaz eşya ve teknoloji şirketi olan Arçelik A.Ş. bugün; dünya çapında 30.000 çalışanı, Türkiye, Romanya, Rusya, Çin, Güney Afrika, Tayland ve Pakistan’da olmak üzere 7 ülkede 18 üretim tesisi, 31 ülkede 33 satış ve pazarlama ofisi ve 11 markasıyla (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, Elektrabregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, altus ve Dawlance) 130’dan fazla ülkede ürün ve hizmet sunmaktadır.
Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.