2012 yılında kurulan, Türkiye’nin genç, dinamik ve yenilikçi bankalarından Odeabank, toplumun, kadın-erkek eşitliğine bakış açısını değiştirmeye destek olmayı hedef alarak hazırladığı “Değişim masallardan başlasın” isimli yeni projesini hayata geçirdi.
Değişimin çocukluk çağında daha kolay gerçekleşebileceğine inanarak “Değişim masallardan başlasın”diyen Odeabank, masalları kadın-erkek eşitliği bakış açısıyla yeniden yazmaya karar verdi. Bu noktadan yola çıkarak, kadın-erkek eşitliği kavramının çocuklara doğru ve pozitif bir şekilde öğretilmesine katkı sunmaya çalışıyor.
Çocuk yaşlarda zihinlere yerleşen, toplumun kadın ve erkeğe yüklediği belirli sorumluluklar ve beklentilerin oluşturduğu kalıpların, ilerleyen yaşlarda değiştirilmesinin daha zor hale geldiği düşüncesi; Odebank’ı bu projeyi gerçekleştirmeye yönlendiren en önemli unsur.
“Değişim masallardan başlasın”
Proje oluşturulurken masalların çocuk gelişimine uygun kodlanması konusunda Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk’tan destek alındı. Can Yayınları yazarları da psikolog danışmanın gözetimi altında masalları eşitlikçi bir şekilde tekrar yorumladı.
Can Yayınları iş birliğinde gerçekleştirilen projede Sindirella, Kırmızı Başlıklı Kız ve Rapunzel masalları, çağdaş Türk edebiyatı yazarları Gamze Arslan, Mevsim Yenice ve Murat Gülsoy tarafından Sindirella’nın Bilmecesi, Kırmızı Başlıklı Kız ve Rapunzel isimleri ile tekrar kaleme alındı. Masal kitaplarının illüstrasyonu da Sena Karakaş, Göktuğ Karahan ve Cemre Arslan tarafından yapıldı.
Yeniden yorumlanan masallar için bir tanıtım filmi de hazırlandı. Filmin müzik yapımı Nova Norda tarafından gerçekleştirildi. Nova Norda filmdeki şarkıyı hazırlamasının yanı sıra, masalları da seslendirdi. Seslendirdiği masallar Odeabank’ın web sitesinden tüm masal severlerle buluştu.
Okurlar, yeniden yorumlanan masal kitaplarına tüm Odeabank şubelerinden ücretsiz olarak erişebilir. Sesli masallar ve kitapların pdf versiyonlarına ise www.odeabank.com.tr üzerinden ulaşabilirler.
Odeabank’ın Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın İstihdamına Bakış Açısını ortaya koyan yaklaşımlarını Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, Kadın Dostu Markalar platformumuz için anlattı.
“Çalışanlar için çeşitliliğin daha fazla olduğu bir çalışma ortamı sağlamak Odeabank’ın stratejisinin bir parçası haline gelmiş durumda. Bugün itibariyle 630 kadın istihdam sayımız var. Bu oran Odeabank’ın kadın istihdam sayısı toplam istihdamının yüzde 57’sini oluşturuyor. Kadın yönetici sayısınız ise 131. Çalışan sayılarının yarısından fazlasının kadın olmasından gurur duyuyoruz. Özellikle yönetim seviyesinde daima yukarı yönde pozitif gelişme sağlamayı hedefliyoruz.”
Odeabank, aynı zamanda kadınların güçlenmesi ve iş gücüne erkeklerle eşit bir biçimde katılmalarının ülkelerin kapsayıcı büyümesine yönelik olumlu etkileri olduğu kadar kurumların daha üretken ve yenilikçi bir yapıya kavuşmasına da katkısı olduğunu düşünüyor. Bu bağlamda da geçtiğimiz mart ayında, kadınların ekonomik yaşam içinde eşit şartlarda yer alabilmelerini sağlamak amacıyla güçlenmelerini hedefleyen, Birleşmiş Milletlerin özel sektör girişimi “Kadının Güçlenmesi Prensipleri”ni imzaladı. Böylece Odebank’ta kadın çalışanların güçlenmesine yönelik politikalara yer vermeye devam edeceklerini de taahhüt etmiş oldu.
Bu taahhütle, kadınların ekonomik yaşam içerisinde eşit şartlarda yer alabilmelerini sağlamak amacıyla güçlenmeleri için çalışmalarına devam edeceğini kanıtlayan Odeabank, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlılığın gelişmesi adına Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) girişimi olan Eşitliğe Değer ile iş birliği yaptı ve çalışanlarına Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri düzenledi. 350’den fazla Odeabank çalışanı bu eğitimlerden faydalandı.
Odeabank Hakkında:
Odeabank, 2012 yılında Lübnan ve Orta Doğu bölgesinin en güçlü finansal kurumu Bank Audi Grubu’nun yatırımıyla kurulmuştur. International Finance Corporation (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)’nın da hissedarları arasında bulunduğu Odeabank, Türkiye bankacılık sektöründe 15 yıl aradan sonra lisans alarak kurulan ilk bankadır. Toplam aktif büyüklüğü açısından özel mevduat bankaları arasında 10. sırada yer alan Odeabank ticari ve bireysel bankacılık alanlarında müşterilerine hizmet vermektedir.
17 ilde, 48 şubede, 1107 çalışanı ile faaliyet gösteren Odeabank’ın Eylül 2020 itibarıyla aktifleri 40,3 milyar TL, mevduatları 24,9 milyar TL, canlı nakdi kredileri 18,7 milyar TL ve öz kaynakları ise 3,3 milyar TL’dir.
“Görünenden Fazlası” mottosuyla hizmet veren Odeabank, kişiye özel bankacılık hizmetleri, teknolojik yatırımları ve uzman ekibi ile Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Odeabank 2020 yılında bağımsız marka değerleme kuruluşu BrandFinance’ın ‘Türkiye’nin En Değerli ve Güçlü Markaları’ listesine girmiştir.
Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.