
Arabica Coffee House kadın çalışan sayısını 560’a çıkararak iş gücüne katılımı artırdı. Marka, bugüne kadar toplamda 2 bin 208 kadına istihdam sağlayarak toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen projelerle kadınların güçlendirilmesi adına çalışmalarını sürdürüyor.
Kadın istihdamı kapsamında stratejik projeler üreten yerli ve milli kahve markası Arabica Coffee House, iklim krizinden en çok etkilenen taşra bölgelerinde yaşayan insanlara destek olmak amacıyla özel bir girişimde de bulundu. “100 Yılın Tohumları Projesi” kapsamında, bu köylerdeki kadınlar tohum topu üretimi için eğitim aldı ve gelir elde etti. Tohum topları drone’lar vasıtasıyla belirlenen bölgelere dağıtıldı. Bu sayede, iklim krizinden doğrudan etkilenen grupların gelir eşitsizliğine karşı bir çözüm sunulurken, doğaya da olumlu bir katkı sağlanıyor.
Bir diğer kadınlara yönelik çalışma kapsamında Arabica Coffee House, kadına şiddet konusunu ele alan ve gerçek bir hikayeden esinlenen “Karanlıktan Kaçış” filmi kapsamında "kadına şiddet" temasına dikkat çekmek amacıyla filme de destek vererek ulaştığı kitle sayısını arttırmayı amaçladı. Arabica Coffee House Kurucu Ortağı Elif Ülger Yalçın bu desteğini Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'na bağışladı. Yapılan bağış ile kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturulması hedeflendi.
Arabica Coffee House, gıda üretim tesisi Tastopia Taste Factory ile daha önce sektörde hiç çalışmamış ve herhangi bir mesleki eğitimi olmayan ev kadınlarına yönelik bir proje de yürütüyor. Marka, başlattığı meslek edindirme projesi ile 512 saatlik pastacılık eğitimleri vererek, katılımcılara mesleki yeterlilik sertifikası kazandırdı.
“Kadınlara ekonomik bağımsızlık kazandıracak fırsatlar sunuyoruz”

Kadınlar Günü’nün önemine vurgu yaparak, her yıl bu özel günde kadınların hakları, eşitlikleri ve iş gücüne katılımlarını desteklemek adına attıkları adımları dile getiren Arabica Coffee House CEO’su Sertaç Yalçın: “Yıllardır devam ettiğimiz projelerle kadınların sadece iş gücüne katılımını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda onlara ekonomik bağımsızlık kazandıracak fırsatlar sunuyoruz. Kadınların daha güçlü, bağımsız ve özgür bireyler olmalarına olanak tanımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. İŞKUR ile birlikte bir ilke imza atarak, herhangi bir eğitim almamış ve meslek sahibi olmayan ev kadınlarının meslek edinmelerine ve çalışabilmelerine olanak sağlayan bir projeyi hayata geçirdik. Gıda fabrikamızda kadınlara 512 saatlik pastacılık eğitimi vererek, mesleki yeterlilik sertifikası kazandırdık ve onlara iş imkânı sunduk.” ifadelerini kullandı.
Sertaç Yalçın, Arabica Coffee House olarak kadın çalışan sayısını 560’a çıkardıklarını belirtirken, bugüne kadar toplamda 2208 kadına istihdam imkânı sunduklarını dile getirdi. Yalçın, sözlerini tamamlarken, Arabica Coffee House olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen projelerle kadınların güçlendirilmesi adına çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.