Koç Topluluğu’nun enerji sektöründe faaliyet gösteren ilk şirketi olan Aygaz, “Yaşı Bile Olmaz” projesini başlatarak toplumsal cinsiyet eşitliği için bir adım daha attı. Bu proje ile teknolojinin ve sürekli öğrenmenin her yaş için önemli olduğunu vurgulayan marka, yaşam boyu öğrenmeyi ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamayı teşvik ederek 7’den 70’e her kesimi kucaklamayı amaçlıyor.
Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu küresel liderliği doğrultusunda sürdürdüğü teknoloji ve inovasyonda toplumsal cinsiyet eşitliği seferberliği kapsamında projeler yürüten Aygaz “Yaşı Bile Olmaz” projesini başlattı.
Hayata geçirdiği projelerle gelecek için değer yaratmaya odaklanan Aygaz, Learneco iş birliğiyle hayata geçirdiği “Yaşı Bile Olmaz” projesiyle yetişkinlerin dijital dönüşüm sürecine destek olacak.
Proje kapsamında, 2022 yılında beş yıl içinde eğitim, mentorluk ve burs projeleriyle farklı yaş gruplarından 100.000 kız çocuğuna ve kadına ulaşılması hedefleniyor.
Bu projeyle taahhütlerine bir adım daha yaklaşan ve geleceğe hazırlanmanın yaştan bağımsız olduğu farkındalığını yaratmayı amaçlayan Aygaz, 7'den 70'e geniş bir yaş grubuna hizmet veren bir marka olarak “Yaşı Bile Olmaz” projesi sayesinde bilişim, internet ve sosyal medya alanlarında yetişkinler için hazırlanmış dinamik eğitimlerle katılımcıların dijital çağa ayak uydurmalarını ve teknolojiyi güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamaya odaklanıyor.
Projede yalnızca toplumun değil, aynı zamanda kurum çalışanlarının da aktif rol almasını hedefleyen şirket, çalışanlarının dijital becerilerini geliştirirken bu eğitimlerin verilmesinde süreci desteklemelerini de önemsiyor. Eğitimlerle yaşam boyu öğrenmeyi ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamayı teşvik eden Aygaz, eğitimleri başarıyla tamamlayan çalışanlarını eğitmen olarak yetiştirerek, ülkemizin pek çok yerinde temel dijital okuryazarlık eğitimi vermelerine olanak sağlıyor.
Proje Kapsamında Verilecek Eğitimler
Learneco iş birliğinde Aygaz çalışanlarına verilecek eğitimler arasında ''Yetişkin Eğitimine Derin Bakış'', “Gönüllülük Becerileri”, “Sosyal Etki”, “Kuşaklar Arası Etkili İletişim”, “Kolaylaştırıcılık Becerileri”, “Aktivite Yönetimi” ve “Temel Dijital Okuryazarlık” gibi kapsamlı başlıklar yer alıyor.
Projenin paydaşları arasında yer alan belediyeler, sivil toplum örgütleri ve dernekler aracılığıyla eğitimlerin yaygınlaştırılması ve kapsayıcı bir zeminde sunulması da amaçlanıyor.
W-Energy for Equality projesi devam ediyor
Aygaz 2022 yılında genç kadınların girişimcilik yolculuğuna destek vererek, geleceğin lider girişimcilerinin yetiştirilmesi hedefiyle W-Energy for Equality projesini başlatmıştı. Program kapsamında halihazırda devam eden üç farklı projeyle genç kadın yeteneklere eğitim desteği ve girişimcilik yolculuklarında gelişim imkânı sunulmaya devam ediyor. Yine program kapsamında Rahmi M. Koç Müzesi iş birliğinde gerçekleşen W-Energy for Kids eğitim programıyla ise çocukların zihnindeki olası kalıp yargıların yıkılması amaçlanırken, inovasyonun hayatın içinde olduğu algısı pekiştiriliyor.
Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.