Bu Yarışma ‘İnsana Değer’ Katacak!

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 10 Temmuz 2024 Çarşamba

‘Şimdi ve gelecek için daha iyi bir çalışma hayatına liderlik etme’ vizyonuyla çalışan PERYÖN’ün insanı odağına alan çalışmalarının yansıması olan ‘16. İnsana Değer Ödülleri’nde heyecan başladı. Yarışmanın büyük ödülü ‘İnsana Değerde Liderlik’ başlığı altında olurken, farklı alanlarda da şirketler zirve mücadelesi verecek.

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği’nin (PERYÖN) 16. kez düzenleyeceği ‘İnsana Değer Ödülleri’ne ön başvurular başladı. İş dünyasında insan odaklı yaklaşımları ve uygulamaları ile örnek teşkil eden şirketlerin onurlandırılacağı ödüller, iki ana ve yedi alt kategoride verilecek. Ayrıca küçük ve büyük ölçekli firmalar şeklinde de değerlendirme yapılacak yarışmada insana değer vererek örnek teşkil eden firmalar kürsüye çıkacak.

16. İnsana Değer Ödülleri

‘16. İnsana Değer Ödülleri’ kapsamında büyük ödül, ‘İnsana Değerde Liderlik’ ana başlığı altında verilecek. Ayrıca ‘Değer Yaratan Uygulamalar' ana kategorilerinin de bulunduğu alanlarda da ödüller sahibini bulacak.

Yarışmanın alt kategorilerinde ise şirketler insan odaklı uygulamalarıyla yarışırken, bu alanda da 'Yetenek Kazanımına Yönelik İşveren Markası', 'Bağlılık, Kültür ve Dönüşüm Yönetimi', 'Dijital Dönüşüme Liderlik', 'Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Yönetimi', 'Öğrenen Organizasyon ve Öğrenme Çevikliği', 'Yaşam Kalitesini Destekleyen Uygulamalar', ‘Geleceğin İş Yaşamında Değer Yaratmak' gibi başlıklar yer alacak.

“En Büyük Yatırım ‘İnsan’a Yapılandır”

Yarışma ile ilgili; "Bugün hepimizin çok iyi bildiği gibi kurumların en büyük sermayesi, en değerli hazinesi ‘insan’dır. Bu nedenle de en büyük yatırım ‘insan’a yapılandır” değerlendirmesini yaparak sözlerine başlayan PERYÖN Başkanı Ebru Taşcı Firuzbay, insana yatırım yapan şirketlerin yalnızca çalışan memnuniyetini ve bağlılığını artırmakla kalmadığını, aynı zamanda performans ve iş çıktılarını da sektörlerinde fark yaratan ölçüde artırdıklarını ifade etti.

Firuzbay, “İnsana Değer Ödülleri’ni düzenlemeye başladığımız 16 yıl öncesinden bugüne ülkemizdeki çalışma hayatında insan odaklılıkta önemli bir gelişme kaydedildiğini gururla izliyoruz. Bununla birlikte işin ve çalışanın değişen dünyasına paralel olarak halen daha atacak çok adım, gidecek çok yolumuz olduğunu da biliyoruz. İnsana Değer Ödülleri’nin bu yolu adımlarken önemli bir itici güç olduğunu, yıllar içinde artan şirket başvurularından görüyoruz.

Bu ödüller ile birlikte şirketlerin iyi uygulamaları birbirlerinden dinleyerek, öğrenerek çoğaldığını görmek de bizleri ayrıca mutlu ediyor. Geçen yıl Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 başvuru alarak rekor kırdık. Bu yıl daha çok şirketi ‘insana değer’ demek için ödüllere başvurmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Ödül Töreni 11 Aralık’ta

Ödül Töreni 11 Aralık’ta

Ödüllere ön başvuruların 31 Temmuz’da sona ereceği yarışma ile ilgili konuşan PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi ve Ödül Çalışma Grubu Başkanı Ela Kulunyar da “İnsana Değer Ödülleri, PERYÖN’ün 34 ülkeyi temsil eden çatı derneği Avrupa İnsan Yönetimi Birliği (EAPM) tarafından tanınan ve desteklenen ilk ve tek ödül olma özelliğini taşıyor.

11 Aralık 2024 tarihinde Shangri-La Bosphorus İstanbul’da gerçekleştirilecek törenimizde ödüller sahiplerini bulacak” diye konuştu. Yarışma ile ilgili detaylı bilgilere PERYÖN’ün web sitesinden ulaşılabilir.


0/(0)
10 Temmuz 2024 Çarşamba
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler