"İLAÇSIZ YAŞAM PLATFORMU"NDAN KIZ ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 01 Ekim 2024 Salı

Dr. Ümit Aktaş ve İlaçsız Yaşam Platformu’ndan kız öğrencilere yönelik anlamlı bir destek geldi. 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ilk 20.000’e giren kız öğrenciler arasında, devlet üniversitesini tercih eden 20 öğrenciye burs verileceği duyuruldu.  

Dr. Ümit Aktaş ve kurucusu olduğu İlaçsız Yaşam Platformu, kız öğrenciler temelinde bir farkındalık projesine imza attı. Proje kapsamında, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ilk 20.000’e giren kız öğrenciler arasında, devlet üniversitesini tercih eden 20 öğrenciye burs verilecek.

ilacsiz yasam bursu20 Öğrenciye, Sene Boyunca Her Ay 5.000 TL Eğitim Bursu

Kitapları, katıldığı televizyon programları ve yazıları ile geniş kitlelere ulaşan Dr. Ümit Aktaş, başlattığı burs programıyla, kız öğrencilerin eğitimi için önemli bir adım attı. Aktaş, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ilk 20.000 içinde yer alan başarılı kız öğrencilerden, devlet üniversitesini tercih eden 20 öğrenciye, 12 ay boyunca her ay 5.000 TL. eğitim bursu sağlayacak. Burs programı, vakıf üniversitesi öğrencilerini kapsamayacak.

İlaçsız Yaşam ailesi olarak, ülkemizde kendi imkanları ve çabası ile eğitim alan, başarılı bir kariyer hedefleyen kız öğrencileri desteklemeyi, vatana olan borcu ödemenin bir yolu olarak kabul ettiklerini belirten Dr. Ümit Aktaş, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için, akademik olarak başarılı fakat maddi imkanları yetersiz olan kız öğrencilere öncelik tanıdıklarını dile getirdi. Öte yandan pozitif ayrımcılık yapmadıklarının da altını çizdi.


0/(0)
01 Ekim 2024 Salı
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.