‘Karanlıktan Kaçış’ Filminde Sürpriz Gelişme!

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 25 Haziran 2024 Salı

‘Karanlıktan Kaçış’ filminin galasında açık artırmaya çıkan kadın kostümüne en yüksek bedeli veren Arabica Coffee House Kurucu Ortağı Elif Ülger Yalçın, bu kostümü Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'na bağışlayarak kadına şiddet konusunda farkındalık yarattı.

Kadına yönelik şiddet, her gün bir başka yüzünü gösterirken, bu önemli toplumsal sorun konusunda farkındalık yaratmak amacıyla gerçek hikayeden esinlenen ‘Karanlıktan Kaçış’ filminin galasında da sürpriz bir gelişme yaşandı. Kadına şiddet konusunun ele alındığı bu dramatik filmde günümüzde kadınların yaşadığı zorluklar sinemaya aktarılırken, filmin kahve sponsoru Arabica Coffee House da toplumsal cinsiyet eşitsizliği konusunda kadınların hayatına dokunmak için beklenmedik bir gelişmeye imza attı. Şiddetin önüne geçmek ve bu konuda farkındalık yaratmak isteyen Arabica Coffee House, galada açık artırmaya çıkarılan filmdeki kadın kostümüne en yüksek değeri verdi. Açık artırmada Arabica Coffee House tarafından satın alınan kostüm, daha sonra Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'na bağışlandı ve kadına yönelik şiddete karşı dikkat çekilmesi sağlandı.

logo

Kadına yönelik yapılan adaletsizliklerin, şiddetin ve ötekileştirilmenin önüne geçmeyi hedefleyen filmdeki ana karakterin kostümünü açık artırmada satın alan Arabica Coffee House Kurucu Ortağı Elif Ülger Yalçın, Mor Çatı gibi sivil toplum kuruluşlarının kadınların mücadelesinde önemli bir yeri olduğunu ifade etti ve duygularını şöyle paylaştı:

“Arabica Coffee House olarak pozitif ayrımcılığı benimsiyoruz”

“Kadınlar, iş hayatında, ev içinde ve dışında; fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddete maruz kalabiliyor. Bu konuda farkındalık yaratmak adına, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları, yasal düzenlemeler gibi önemli adımlar çok kıymetli. Bizler Arabica Coffee House olarak pozitif ayrımcılığı benimsiyor, istihdam anlamında da marka olarak İŞKUR ile de ortak çalışmalar yürütüyor kadın istihdamına öncelik tanıyoruz. Bu misyonumuz çerçevesinde bu özel gecede, önemli mesajlar veren ‘Karanlıktan Kaçış’ filminde kullanılan kostümü aldık. Amacımız; herkesi kadına yönelik şiddete karşı bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak. Hep birlikte daha güvenli, eşit ve adil bir dünya için el ele verelim.”


0/(0)
25 Haziran 2024 Salı
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler