L’Oréal Türkiye, “Bilim Kadınları”nı Ödüllendirmeye Devam Ediyor

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 21 Ekim 2024 Pazartesi

L’Oréal Türkiye’nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle yürüttüğü “Bilim Kadınları İçin” Programı’nın bu yıl 22’ncisi gerçekleştirildi. Bilimde cinsiyet eşitliğini desteklemek, bilim kadınlarının başarılarını görünür kılmak ve yeni nesillere ilham kaynağı olmak amacıyla düzenlenen projede, genç ve yetenekli dört bilim kadını ses getiren projeleri ile ödüllerini kucakladı.

Dünyanın önde gelen güzellik markalarından L’Oréal Türkiye, genç bilim kadınlarını desteklemek ve bilim dünyasında daha fazla kadının sesini duyurmasını sağlamak amacıyla UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle 22 yıldır "Bilim Kadınları İçin" Programı’nı yürütüyor. Bugüne kadar 124 bilim kadınının projelerini ödüllendiren L’Oréal Türkiye, bu yıl da başarılı bilim kadınlarını ödüllerle buluşturdu. Ses getiren projeleri ile ödüllerini kucaklayan 4 başarılı bilim kadınına, 200 bin TL destek sağlandı. Bu maddi destek sayesinde bilim kadınlarına, ilham verici yolculuklarında projelerini hayata geçirebilmeleri için katkı sağlanması hedefleniyor.

Öte yandan L’Oréal Türkiye, bu yıl proje kapsamını biraz daha genişletiyor. Güzellik devi, Doğu Anadolu’da bugüne kadar “Bilim Kadınları İçin” Programı’nda ödül alan bilim kadını olmaması nedeniyle Young Guru Academy’nin yürüttüğü Bilim Seferberliği’ne destek verdi. Şirket bu amaç doğrultusunda, Doğu Anadolu’daki dezavantajlı bölgelerde eğitimini sürdüren bine yakın çocuğu bilim seti ile buluşturacak.

640 Nobel Bilim Ödülü’nden Sadece 26’sı Kadınların

1901'den bu yana fizik, kimya ve tıp alanlarında verilen 640 Nobel bilim ödülünden yalnızca 26’sı kadınlara verildi. Bu kadınlardan 7’si Nobel’den önce L'Oréal Grup Bilim Kadınları İçin Programı tarafından ödüllendirildi. Türkiye’de ise dünya literatürüne damga vuran pek çok başarılı bilim kadın olmasına rağmen henüz Nobel kazanan bir Türk bilim kadını bulunmuyor. L'Oréal Türkiye ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle hayata geçirilen “Bilim Kadınları İçin” programı, 40 yaş altı genç ve yetenekli bilim kadınlarının başarılarına destek sağlayarak, projelerinin dünya çapında duyulmasına fırsat sunuyor.

22 Yılda 124 Bilim Kadını Ödül Aldı

“Bilim Kadınları İçin” Ödül Töreni’nde programa dair konuşma yapan L’Oréal Türkiye Ülke Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, bilimde kuvvetli olan toplumların her zaman bir basamak daha önde olduğunu vurguladı. Türkiye’de araştırmaları ile bilim dünyasında çığır açan, ancak başarılarını yeterince duyuramayan bilim kadınlarına dikkat çekti. 22 yıldır değerli bilim kadınlarının projelerini ödülle taçlandırdıklarını söyleyen Gökçen, onların bilinirliğini artırmak ve cam tavanları kırmalarını desteklemek için çalıştıklarını belirtti. Proje kapsamında bugüne kadar 124 bilim kadınına destek olmaktan duydukları gururu dile getiren Gökçen:

“Gönül hedefimiz, bir gün Türk bir bilim kadının da Nobel bilim ödülü aldığını duyabilmek. Ülkemizin başarılı bilim kadınlarının hak ettiği bilinirliği sağlamak, daha çok öğrenciye bilim kadını olmaları için ilham vermek, bilimde cinsiyet eşitliği için mücadele etmek tutkusuyla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu Yıl Ödül Alan Bilim Kadınları

Bu Yıl Ödül Alan Bilim Kadınları

L’Oréal Türkiye Ülke Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Bilim Kadınları İçin” Ödül Töreni’ne, 2017 yılında uluslararası arenada ‘L’Oréal Uluslararası Yükselen Yetenek Ödülü’nü kazanan, Türkiye'de ilk uzay radyasyon testlerinin yapıldığı ODTÜ İVME-R’in müdürü Prof. Dr. Bilge Demirköz de onur konuğu olarak katıldı. Törende, projeleriyle ses getiren ve ilham olan 4 bilim kadınına ödülleri takdim edildi. Ödülü almaya hak kazananlardan:

Koç Üniversitesi’nden Dr. Ece Öztürk, meme kanserinin akciğer ve beyindeki metastazlarının 3 boyutlu modellemesi ile yeni tedavi yöntemlerinin bulunmasını hedefliyor.

Hacettepe Üniversitesi’nden Dr. Gülşah Merve Kılınç, antik DNA’ları inceleyerek ağız mikrobiyatasının evrimi ile günümüz hastalıkları arasında bağ kurmayı amaçlıyor.

Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Bilgin Şimşek, bor temelli güneş ışığı ile çalışan bir sistemle atık suların arıtılmasına destek vermenin yanı sıra yeşil hidrojen elde etmek üzerine çalışıyor.

Abdullah Gül Üniversitesi’nden Dr. Zeliha Soran Erdem, bitkileri kullanarak LED’lerin organik malzemeler ile üretimine odaklanıyor.


0/(0)
21 Ekim 2024 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.