Otokoç Otomotiv ve Yuvam Dünya Derneği, Yuvayı Kurtaran Yol Arkadaşı Programı’nın 3. yılında, iklim kriziyle mücadelede önemli bir adım daha atarak İklim Dostu Mobilite Rehberi'ni hazırladı. İklim krizine dikkat çekilen ve çok kapsamlı bir sürdürülebilir çalışma olarak hazırlanan Rehber toplumun bilinçlenmesine hizmet etmenin yanı sıra günlük yaşamda yapılacak tercihlerle dünyamızın ömrünü uzatmayı teşvik ederek, sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Koç Topluluğu’nun otomotiv sektöründeki ilk yatırımı olarak yola çıkan ve bugün geldiği noktada hem toplumsal hem de çevresel sorunlara çözümler üretmek için projeler gerçekleştiren Otokoç Otomotiv, Yuvam Dünya Derneği ile üç yıl önce başlattıkları Yuvayı Kurtaran Yol Arkadaşı Projesi kapsamında İklim Dostu Mobilite Rehberi hazırladı. İklim dostu kurumsal şirket dönüşümü amacıyla kullanıcıların yararlanması için hazırlanan ve sunumu gerçekleştirilen İklim Dostu Mobilite Rehberi çalışması alanında, formatı ve geniş kapsamı ile birçok ilki temsil ediyor ve sürdürülebilir ulaşım sistemlerine yönelik çevresel bilinci artırmayı hedefliyor.
Eğitimler, söyleşiler, kitap kulüpleri, gezilerle iklim krizine dair bilinçlenen ve uzmanlık alanlarıyla ilgili operasyonel konuları yürüten Otokoç Otomotiv çalışanları ile Yuvam Dünya Derneği çalışanları tarafından oluşturulan rehber, düşük ve sıfır emisyonlu ulaşım seçeneklerini ve sera gazı emisyonlarını azaltma yollarını detaylı bir şekilde ele alarak yol gösterici bilgiler sunuyor. Rehber aynı zamanda düşük emisyonlu araçlar, toplu taşıma sistemlerinin geliştirilmesi ve mikromobilite gibi konulara odaklanıyor. Ayrıca, bireylerin günlük yaşamlarında daha sürdürülebilir ulaşım modellerini nasıl benimseyebilecekleri konusunda pratik öneriler de içeriyor.
“Sürdürülebilirlik odağındaki çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz”
Hazırlanan çalışma ile ilgili görüşlerini, “Otokoç Otomotiv olarak dünyaya karşı sorumluluklarımızın bilinciyle çalışma arkadaşlarımızı, iş ortaklarımızı ve müşterilerimizi odağımıza alarak içinde bulunduğumuz toplumun ihtiyaçlarını da gözeterek tüm paydaşlarımızla birlikte sürdürülebilir değer yaratmak için çalışıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Otokoç Otomotiv Şirket Lideri İnan Ekici, insanı, toplumu, çevreyi ve dünyayı benimseyen bir şirket bakış açısıyla sürdürülebilirliği ana işleri olarak konumlandırdıklarını dile getirdi.
Yuvam Dünya Derneği iş birliğiyle üç yıl önce başlattıkları Yuvayı Kurtaran Yol Arkadaşı projesi kapsamında hazırlanan İklim Dostu Mobilite Rehberi’nin de bu çalışmalarının verdiği meyvelerden biri niteliğinde olduğunu belirten Ekici, sürdürülebilirlik odağındaki çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.
İklim kriziyle mücadele adına kurumların kültürel dönüşümü büyük önem taşıdığının altını çizen Yuvam Dünya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kıvılcım Pınar Kocabıyık üç yıl önce Otokoç Otomotiv ile Yuvayı Kurtaran Yol Arkadaşı projesini başlattıklarını ifade etti. Kocabıyık, “Otokoç Otomotiv çalışanları ve derneğimiz çalışanları ile birlikte oluşturduğumuz İklim Dostu Mobilite Rehberi’yle iklim kriziyle mücadele kapsamında mobilite alanında yapılması gerekenlere dair kapsamlı bir yol haritası paylaşmayı hedefledik. Birlikte katma değeri yüksek projeler hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.
Aralarında “sürdürülebilir ulaşım yöntemleriyle gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakın” çağrısının da yer aldığı İklim Dostu Mobilite Rehberi’nde çok sayıda mesaj öne çıkıyor. Rehberde;
- İklim Dostu Mobilite: Sera gazları ve insan faaliyetlerinin sera gazı miktarına etkisine dair açıklamalar yer alıyor.
- Ulaşım Modelleri ve Çevresel Etkileri: Karayolu, demir yolu, deniz yolu ve hava yolu taşımacılığının çevresel etkileri karşılaştırmalı olarak sunuluyor. Özellikle kentsel alanlarda bisiklet ve yürüyüş gibi ulaşım alternatiflerinin teşvik edilmesi üzerinde duruluyor.
- Çevre Dostu Tercihler: Günlük tercihlerle dünyamızın ömrünün nasıl uzatılabileceği ve karbon ayak izini düşürmenin yollarına ilişkin bilgiler yer alıyor.
Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.