Skechers Türkiye’den “Güvenli Adımlar” Projesi

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 08 Ekim 2024 Salı

Skechers Türkiye’nin, Suna’nın Kızları ve Şehir Dedektifi iş birliğiyle hayata geçirdiği "Güvenli Adımlar" projesi üçüncü atölyesiyle yeniden kız çocuklarına destek oldu. 21-22 Eylül tarihlerinde İstanbul Fatih Cibali Mahalle Evi'nde düzenlenen atölyede kız çocuklarının kamusal alandaki ihtiyaçlarına kulak verildi.

Skechers Türkiye, kız çocuklarının hayatın her alanında eşit imkanlarla yer alması için Suna’nın Kızları ve Şehir Dedektifi iş birliğiyle hayata geçirdiği “Güvenli Adımlar” projesiyle bir farkındalığa imza atıyor. Proje kapsamında kız çocuklarının şehirlerde karşılaştığı sorunların tespit edilmesi ve ihtiyaçlarının anlaşılması odağa alınıyor. Skechers Türkiye bu doğrultuda kız çocuklarının daha güvenli ve özgürce hareket etmelerini sağlayacak adımları atma sürecinde çalışmalarını sürdürüyor.

“Kız Çocukları”nın Mahalledeki İhtiyaçları Tespit Ediliyor

Kız Çocukları”nın Mahalledeki İhtiyaçları Tespit Ediliyor

Mart ayında İstanbul Beyoğlu'nda başlayan "Güvenli Adımlar" projesinin ilk atölyesinde, 17 kız çocuk iki gün boyunca yaptıkları gözlem sayesinde, ihtiyaçları ortaya çıkararak şehirlerinde daha güvenli alanlar oluşturmak için tespitlerde bulunmuştu. Şanlıurfa’da düzenlenen ikinci atölyede ise, Eyyübiye İlçesi’nde yaşayan 22 kız çocuk, Balıklıgöl, Bakırcılar Çarşısı ve Harrankapı gibi önemli mekanlarda keşfe çıkarak mahallelerinde güvenle yaşamaları, oynamaları, spor yapmaları ve hareket etmeleri için gerekli mekansal unsurları tespit ettiler.

Projenin üçüncü atölyesi için yeni rota ise İstanbul’un Fatih ilçesi oldu. Bu atölyede de kız çocukları, özgürce oynayabilecekleri, spor yapabilecekleri ve güvenle hareket edebilecekleri alanların izini sürmek üzere keşfe çıktı. 17 kız çocuğun katıldığı atölye Cibali Mahalle Evi'nde gerçekleşti. Çocuklar, kendi mahallelerinde güvenle ve bağımsız bir şekilde nasıl daha rahat hareket edebileceklerini tespit ettiler.

Proje kapsamında kız çocuklarıyla birlikte ihtiyaçları belirleyen Skechers Türkiye, ortaya çıkan tüm bu ihtiyaçları kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu. Marka olarak tüm bu ihtiyaçlar için gelecek sene sürdürülebilir ve kalıcı çözümler bulmayı hedefledikleri bildirildi. Bu amaçla kamu kuruluşları ile somut adımlar atılmasının planlandığı açıklandı.


0/(0)
08 Ekim 2024 Salı
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.