Sürdürülebilir kalkınma yaratabilen bir toplumun, ancak ve ancak kadına verilen hak ve özgürlüklerle mümkün olabileceği inancı ve bu doğrultudaki amaçla, eşitsizliklerle mücadelesi olan, fırsat eşitliğini teşvik eden ve kadınların toplumsal ve ekonomik hayata daha güçlü katılımını destekleyen markaları bir araya getiren Kadın Dostu Markalar Platformu, 25 Kasım 2024 tarihinde Sürdürülebilir Değer Zirvesi Programını düzenliyor. İlk kez hayata geçirilecek ve konunun uzmanlarıyla iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğinin masaya yatırılacağı Sürdürülebilir Değer Zirvesi’nin akabinde 3. Eşitliğin Liderleri Ödül Töreni de gerçekleştirilecek.
Kadın Dostu Markalar Platformu, Ankara Kent Konseyi, Çankaya Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADUM) paydaşlarıyla birlikte Ankara’da gerçekleştirilecek olan Sürdürülebilir Değer Zirvesi ve Eşitliğin Liderleri Ödül Töreni, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’ne de özel bir anlam katacak. Programda, aynı zamanda Platform ve KADUM iş birliğinde yapılan çalışma ile hazırlanan Ankara Kadın Dostu Marka Endeksi Raporu da kamuoyuna sunulacak.
Liderlerden “Şiddete Sıfır Tolerans” Mesajı
İş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliği sağlama, çeşitliliği arttırma ve kapsayıcı uygulamalar geliştirme konularında başarılı uygulamaları ve önemli konuşmacıları ağırlayacak Zirve’nin hemen ardından, bu anlamda topluma ve iş dünyasına rol model olan liderlere Eşitliğin Liderleri Ödülleri takdim edilecek. Liderlerin “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans” konuşmalarıyla da topluma anlamlı mesajlarını paylaşacakları programda, aynı zamanda Kadın Dostu Markalar Platformu – Çankaya Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma (KADUM) iş birliğiyle hazırlanan, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası ve Ankara Kent Konseyi’nin paydaşlığında Ankara Kadın Dostu Marka Endeksi Raporu da açıklanacak. Ankara için, iş dünyasında kapsamlı bir toplumsal cinsiyet eşitliği raporu ortaya koymayı hedefleyen endeks, 2025 yılında Türkiye’nin farklı illerinde de devam edecek. Bu proje, Türkiye’nin farklı illerinde iş dünyasında kadın dostu uygulamaların mevcut durumunu ortaya koyma, eksiklikleri tespit etme ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri için iş dünyasında cinsiyet eşitliğini arttırmaya yönelik somut projeler geliştirme amacı taşıyor.
Sürdürülebilir Değer Zirvesi 4 Özel Oturumla Taçlanıyor
Ankara Kent Konseyi’nde gerçekleştirilecek olan ve eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık konularında öncü yaklaşımlar sergileyen markaları ve liderleri başkentte buluşturmayı hedefleyen program 4 oturumdan oluşacak.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Liderliği oranlarının artması, iş dünyasında dengelerin eşitlenmesinin sürdürülebilir markalaşma adımlarına ve işletmelerin geleceğine olumlu etkilerinin konuşulacağı “Sürdürülebilir Markalaşma ve İşin Geleceğinde Cinsiyet Eşitliği” oturumu programın açılışı olacak. Eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık konularında bugüne ve geleceğe iz bırakan başarılı proje örnekleri, başarılı uygulamalar bu oturumda çok özel isimlerle masaya yatırılacak.
İşletmelerin doğru insan kaynağı yönetim modellerinin belirlenmesi, bu modellere uyumlanarak geleceğe en iyi şekilde taşımak, işletmelerin geleceğine, gelecek paydaşlarına ve topluma sürdürülebilir fayda oluşturmak konularında başarılı örneklerin paylaşılacağı, İnsan ve Kültür odaklı şirketlerin örnek uygulamaları ve sürdürülebilirlikte başarılarının masaya yatırılacağı ve 2. oturum olacak olan “Sürdürülebilir İnsan Kaynağı Yönetimi İçin Fırsatlar ve Etki” oturumu İK profesyonellerini ağırlayacak.
Sürdürülebilir iş fikri, teknoloji ve finans alt yapısının oluşturulması, melek yatırımcı bulma, birleşme ve satın alma süreçlerinin sağlıklı ve dengeli yönetilmesi konusunda alanında uzmanlaşmış isimler ve ilham veren girişim hikayelerinin ağırlanacağı “Sürdürülebilir Girişimcilik ve İş Fırsatları” oturumunun ardından verilecek kahve molası ise marka temsilcileri için özel bir Networking saati olacak.
Hemen ardından, başarılı kadın dostu uygulamalarıyla öne çıkan öncü markaların liderlerinin, başarılı projelerini ve uygulamalarını paylaşacakları ve diğer markalara ilham vererek kadın dostu politikaların yaygınlaşmasına katkı sağlayacak olan “İlham Veren Kadın Dostu Uygulamalar ve Başarı Hikayeleri” oturumu akabinde “EŞİTLİĞİN LİDERLERİ ÖDÜL TÖRENİ– Eşitliğe İnanan ve Eşitliği Destekleyen Erkekler Günü Özel Programı” gerçekleştirilecek.
“Eşitliğin Liderleri Ödülleri” bu yıl 3. kez sahiplerini buluyor
Seçkin konuk ve konuşmacıların katılacağı, sponsor marka temsilcilerinin yanı sıra, paydaş kurumların liderlerine de ev sahipliği yapacağı programda, Sürdürülebilir Değer Zirvesi akabinde bu yıl 3. kez düzenlenecek Eşitliğin Liderleri Ödül Töreni yapılacak.
Türkiye’de de 19 Kasım 2022 tarihinde Kadın Dostu Markalar Platformu öncülüğü ve eşitlik mücadelesinin her yönüyle ele alınması gerektiği inancıyla “EŞİTLİĞE İNANAN VE EŞİTLİĞİ GÜÇLENDİREN ERKEKLER GÜNÜ” adıyla ilk kez özel bir törenle kutlanan bu anlamlı günde, her yıl olduğu gibi bu yıl da Eşitliğin Liderleri Sahnesi’nde ödüller sahiplerini buluyor.
Bu yıl ki Eşitliğin Liderleri sahnesinde; eşitlik adına yaptıkları anlamlı çalışmaları, iş dünyasına ve topluma katkı sunan örnek çalışmalarıyla Tan SAĞTÜRK, Bülent ECZACIBAŞI, Ahmet Nazif ZORLU, Murat Özyeğin, Hamdi AKIN, Engin AKSOY, Murat ÜLKER, Orhan TURAN, Yılmaz YILMAZ ve Hakan Hamdi BULGURLU, 2024 yılının liderleri olarak ödüllendirilecek.
“Amacımız, daha eşit bir toplum için çaba sarf eden herkese destek olmak”
Bu özel etkinlik kapsamında, Sürdürülebilir Değer Zirvesi ve Eşitliğin Liderleri Ödül Töreni programının, iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliği ve çeşitlilik konularında farkındalık yaratmak ve bu alandaki öncüleri kutlamak için büyük bir fırsat sunduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Kadın Dostu Markalar Platformu Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Bozdağ Demirel, “Her yıl, bu mücadelede önemli adımlar atan liderleri bir araya getirerek ilham verici bir platform oluşturuyoruz. Amacımız, eşitlikçi bir toplum yapısına katkıda bulunup iş dünyasında eşit fırsatlara daha fazla ilham vermek.” açıklamasında bulundu.
Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.