TOBB ve İTO, Kadın Girişimcileri Yalnız Bırakmadı!

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 05 Ağustos 2024 Pazartesi

TOBB ve İTO, fırsat eşitliği için kadın girişimcileri yalnız bırakmadı. İki kurumun gerçekleştireceği ‘Yükselen Markalar’ projesi kapsamında; modadan tekstile, kozmetikten gıdaya kadar birçok alanda eğitimler düzenlenecek. 

‘Yükselen Markalar’ projesi ile kadın girişimcileri desteklemeyi amaçlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile yürüteceği çalışmalarla markalaşmadan ürün tasarımına, ihracattan yeni iş fırsatlarına kadar birçok alanda kadınlara rehberlik edecek. Kadın girişimcilerin iş dünyasında varlığını güçlendirmeyi ve fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen projeye katılmak isteyenler, 15 Eylüle kadar ilgili kurumlara başvurabilecek.

Kadın girişimcileri desteklemek için yeniden gündeme gelen ‘Yükselen Markalar’ projesine ayakkabı, çanta, ev tekstili, gıda, kozmetik, moda/giyim, takı ve aksesuar, evcil hayvan giysi tasarımı gibi alanlarda faaliyet gösteren kadın girişimciler dahil olabilecek. Projede kendi ürünlerini üreterek satışa başlamış olan kadın girişimcilerin markalaşmalarını sağlamaları ve global bir marka oluşturarak katma değeri yüksek ürünler ihraç etmeleri hedefleniyor. Diğer yandan kadınlara destek olmayı ve kültürel öğeleri taşıyan ürünlerin tasarımının sergilemesi ile pazarlamasına katkıda bulunmayı da amaçlayan ‘Yükselen Markalar’ projesine 81 ilden kadın girişimciler müracaat edebilir.

Yeni İş Fırsatları Yaratılması Hedefleniyor

Projeyle ilgili bilgi veren TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Güner Dinçbal Kal, “Kadın girişimcileri cesaretlendiren, yönlendiren ve sektörde büyükler ile yenilerini buluşturan bu proje, kadın girişimcilerin gücünü artırmayı ve yeni iş fırsatları yaratmayı hedefliyor” diye konuştu.

Projeye daha önce katılarak elde ettiği deneyimi aktaran TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi ve aynı zamanda Alpay Mermer Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı olan Melike Alpay Özmen de “Minval markasıyla bir önceki projeye katıldım, eğitimleri keyifle dinledim ve marka vizyonumuz için önemli bağlantılar elde ettim. Tüm yeni kadın markalarının bu projeyi iyi bir fırsat bilmelerini dilerim.

Türkiye genelinde tüm kadın girişimcilerimizi bu kıymetli projeye başvurmaya, akabindeki eğitimlere katılmaya ve markalarını büyütmeye, yurtdışına açmaya davet ediyorum” dedi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı görevini de yürüten Özmen, tüm girişimci kadınları projeye katılmaya davet etti.

Eğitimler 7 Ekimde Başlayacak

‘Yükselen Markalar’ projesine katılarak kendini geliştirmek isteyen kadın girişimcileri bekleyen kriterler arasında; öncelikle şirket sahibi ya da en az yüzde 25 şirket ortağı olmaları, gerekiyor. Öte yandan ilk faturalarını kesmiş olmaları ve ürünlerinin yenilikçi ve ticarileştirme potansiyeline sahip bulunmaları da öngörülüyor. Ayrıca, sürdürülebilirlik esasıyla hareket eden ve marka tescili yapılmış girişimciler de öncelikliler arasında yer alacak.

Proje kapsamında verilecek eğitimlerde ise sektör uzmanları görev alacak ve katılımcı kadın girişimcilere mentörlük desteği sunulacak. Eğitimler ücretsiz ve online olarak yapılacak. Projeye başvurular ise 15 Eylül 2024’e kadar gerçekleşmesinin ardından eğitimler 7 Ekim’de başlayacak.


0/(0)
05 Ağustos 2024 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler