Türkiye Sigorta, BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne İmza Attı

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 18 Ekim 2024 Cuma

Türkiye Sigorta, toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek amacıyla önemli bir adım attı. Kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmesini ve güçlenmesini hedefleyen Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri imzacısı oldu.

Türkiye Sigorta toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek ve kadınların iş yaşamında güçlenmesini sağlamak üzere Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (UNWEPs) programına imza attı. Türkiye sigorta bu gelişmeyle beraber toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleme yolunda önemli bir adım atmış oldu.

Türkiye Sigorta, toplumsal cinsiyet eşitliğinin yayılmasını desteklemek amacıyla çevresel ve sosyal şirket politikalarını benimseyerek hayata geçirmeye devam ediyor. Şirket, kadın ve erkek çalışanlarının eşit hak ve imkânlara sahip olması görüşüyle hareket ediyor. “Herkes için eşitlik” ilkesiyle kapsayıcı ve çeşitlilikten beslenen ortak bir kurum kültürü oluşturmayı hedefleyen Türkiye Sigorta, bu doğrultuda başarılar da elde ediyor. Öyle ki çalışan memnuniyetinin değerlendirildiği Great Place to Work’te iki yıl üst üste en iyi iş yeri sertifikasını alması bu başarılardan biri oldu.

“Herkes için Eşitlik”

Şimdilerdeyse UNWEPs imzacısı olarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna dikkat çekmeye devam eden Türkiye Sigorta’nın Yatırımcı İlişkileri Direktörü Şahika Balbay Demiroğlu, sigortacılık sektöründe kadın çalışan sayısının diğer sektörlere oranla daha yüksek olmasından duyduğu gururu paylaştı. Demiroğlu, Türkiye Sigorta olarak iş gücüne eşit katılımı sağlamak konusunda üzerlerine düşen rolü sahiplenerek; kadınların liderlik pozisyonlarında daha fazla yer almasını, karar alma süreçlerinde daha aktif rol oynamasını ve iş hayatında daha güçlü bir şekilde temsil edilmesini önemsediklerini dile getirdi.

Şirket olarak adımlarını fırsat eşitliği ilkesiyle attıklarını belirtirken, bu konudaki farkındalıklarını söylemlerine, işlerinin her alanına yansıtmayı taahhüt ettiklerini vurguladı. UNWEPs imzacısı olmayı önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini söyleyen Demiroğlu; “Kadınların iş dünyasında eşit fırsatlara sahip olmasının, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşma yolunda kritik bir değere sahip olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle şirketimizde “Herkes için eşitlik” ilkesini gönülden benimsiyor ve uyguluyoruz.” şeklinde konuştu.


0/(0)
18 Ekim 2024 Cuma
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.