ÜNLÜ & CO KADIN TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLERİ AKADEMİSİ’NDE YENİ DÖNEM

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 30 Eylül 2024 Pazartesi

ÜNLÜ & Co ve Türkiye Girişimcilik Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi için yeni dönem başvuruları açıldı.

Teknoloji alanında kadın girişimcileri desteklemek ve güçlendirmek amacıyla ÜNLÜ & Co ve Türkiye Girişimcilik Vakfı tarafından gerçekleştirilen ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’nin yeni dönemi başlıyor. Fikirlerini iş modeline dönüştürmek ve teknoloji ekosisteminde fark yaratmak isteyen kadın girişimciler programa başvuru yapabilecek.

Program dahilinde 2024-2025 döneminde katılımcılara, finansal okuryazarlık, teknik ve girişimcilik eğitimlerinin yanında mentorluk, psikososyal destek ve yatırımcı odaklı etkinliklerle kapsamlı ve zengin bir deneyim sunulması planlanıyor.

“Kadınlar”ın Kişisel ve Profesyonel Gelişimleri Güçlendiriliyor 

Geçen yıl düzenlenen ve Türkiye genelinden 15 takım ve 56 katılımcının yer aldığı ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’nde kadın girişimciler; fintech, siber güvenlik, temiz enerji, sağlık teknolojileri, eğitim teknolojileri ve sürdürülebilir tarım teknolojileri gibi alanlarda geliştirdikleri yenilikçi projeleri konusunda destek gördüler. Yeni dönemde de kadın girişimcilerin başarılarını artırmak için kapsamlı bir eğitim planı sunan program, ÜNLÜ & Co ve GİRVAK’ın farklı alanlardaki liderlerinden iş planı yapılandırma ve finansal okuryazarlık eğitimleri ile yoğun mentorluk desteği içeriyor. 

İletişim liderlerinden eğitimler, uygulamalı atölyeler, yatırımcı iletişimi ve buluşmaları da program kapsamında ön plana çıkıyor. Ayrıca, birçok programda yer almayan, girişimcilerin karşılaştıkları zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olmak için psikososyal destekler veriliyor. Bu destekler ile kadınların hem kişisel hem de profesyonel gelişimlerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Kadın Girişimcilere “250 Bin Dolar”lık Destek 

ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi önceki dönemde, girişimcilere finansal ve stratejik destek sunarak projelerinin iş modeline dönüşmesini sağladı. Bu süreçte, fikir aşamasından üretime geçen 4 girişime 250 bin dolar değerinde destek sağlandı. 14 yatırımcı görüşmesi yapılırken 11 Proof of Concept (POC) ve 8 potansiyel POC geliştirildi. Programa ait sosyal etki analizi raporu da önemli verileri göz önüne serdi. Buna göre katılımcıların yüzde 89’u girişimcilik motivasyonlarının yükseldiğini, yüzde 81’i öz güvenlerinin arttığını, yüzde 69’u ise liderlik becerilerinde gelişme yaşadıklarını ifade etti.

sebnem unlu 963ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlüyeni dönemde kadın girişimcilere daha kapsamlı destek vermeyi hedeflediklerinden söz etti. ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ni, bir eğitim programından çok daha fazlası olarak gördüğünü söyleyen Ünlü, kadın girişimcileri teknoloji dünyasında sağlam bir yer edinmelerini sağlayan yenilikçi bir ekosistem olarak gördüklerinden bahsetti.

Ünlü, araştırmaların kadınların kurduğu girişimlerin yüzde 60'ının hizmet ve imalat sektörlerinde yoğunlaştığını gösterdiğine de dikkat çekti. Akademiyi ise kadınların teknoloji alanında daha güçlü bir şekilde var olmalarını destekleyen önemli bir platform olarak konumlandırdıklarını dile getirdi. ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’nin elde ettiği başarıları kendileri için başlangıç olarak gördüklerini söyleyen Ünlü: 

“Yeni dönemde, kadınların teknoloji dünyasında daha büyük bir rol üstlenmeleri için desteğimizi artırmayı hedefliyoruz. Girişimcilik dünyasında fark yaratmayı hedefleyen tüm kadınları ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ne davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

GİRVAK Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ise programın yeni dönemi ile ilgili yaptığı açıklamada; Dünya Bankası verilerine göre küresel olarak her 3 girişimden birinin yönetici ortağının kadın olmasına rağmen bu oranın yeterli olmadığına vurgu yaptı. Kadın girişimci sayısındaki artışı hızlandırma misyonu ile çalışmalarına devam edeceklerini belirten Afra, ÜNLÜ & Co iş birliğinde hayata geçirdikleri projeden çıkan fikirlerden gurur duyduklarını ve yeni döneme büyük bir heyecanla başladıklarını da dile getirdi.

Başvuru Şartları 

ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ne teknoloji alanında girişimcilik yolculuğuna başlamış, iş modelini geliştirirken diğer kadın teknoloji girişimcileriyle seçkin bir topluluğa dahil olmak isteyen, kurucusu veya kurucu ortağı 18-35 yaş aralığındaki kadın girişimcilerden oluşan takımlar başvurabilecek. Başvurular ise 23 Eylül-28 Ekim tarihleri arasında sürecek.


0/(0)
30 Eylül 2024 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.