Geçtiğimiz aralık ayında, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesi ilk mezunlarını verdi. Projeye 8 farklı ilden katılan 20 kadın, Vodafone Müşteri Hizmetleri’nde alacakları temel eğitimin ardından uzaktan çalışmaya başlayacak.
Teknolojinin gücünü kadınların potansiyeliyle buluşturmak üzere Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen“Dijital Benim İşim” projesinde ilk mezunlar için istihdam süreci başladı. 18 yaş üstü kadınların dijital becerilerinin artırılmasının amaçlandığı projeye 8 farklı ilden katılan 20 kadın, Vodafone Müşteri Hizmetleri’nde alacakları temel eğitimin ardından uzaktan çalışmaya başlayacak.
“Dijital Benim İşim” projesiyle yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinen, dijital alanlarda kendini geliştirmek ve çalışmak isteyen kadınlara destek olmaya devam ettiklerini belirten Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, bugüne kadar 13 ilde 3 bini aşkın kadını Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimlerinden mezun etmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Salgın koşullarına rağmen eğitimlerine ara vermeden devam eden kursiyerlerin azim ve kararlılıklarına ve kadınların teknolojiyi öğrenmeye ne kadar istekli olduklarına dikkat çeken Büyük, daha çok kadının teknoloji alanındaki mesleklere yönlendirilmesi ve istihdam edilmesi konusunda çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.
8 farklı ilden katılan 20 kadına istihdam olanağı
Yaptıkları her işin bir amaca hizmet etmesi gerektiğine inandıklarına vurgu yapan Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, gerçekleştirilen bu projeyi de amaç odaklı vizyonlarından yola çıkarak tasarladıklarını söyledi. ‘Dijital Benim İşim’ projesiyle, hem toplumun dijitalleşmesine katkıda bulunacaklarını, hem de kadınların gelişimini destekleyeceklerini dile getiren Süel, teknolojinin gücünü kullanarak kadınları meslek sahibi yaparken, dijital toplum hedefine de bir adım daha yaklaştıklarını belirtti.
Proje kapsamında, ilk mezunlar için istihdam sürecinin başladığını duyuran Süel, projeye 8 farklı ilden katılan 20 kadının, Vodafone Müşteri Hizmetleri’nde temel eğitimlerini tamamladıktan sonra uzaktan çalışmaya başlayacaklarını da sözlerine ekledi. Süel son olarak, “Mezunlarımızın başarı hikâyesinin tüm kadınlara ilham vermesini diliyoruz. Teknoloji ve insan birlikteliğinden doğan güçle daha iyi bir geleceğin mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu inançla,insan hayatına dokunan projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.
“Dijital Benim İşim” 13 ilde yaklaşık 12 bin kadına ulaşacak
“Dijital Benim İşim” projesi kapsamında, 13 ilde 10.500 kadına “Dijital Okuryazarlık”, 1.200 kadına ise “Dijital Pazarlama” eğitimleri verilerek toplamda yaklaşık 12 bin kadına ulaşılması hedefleniyor. Proje kapsamında kadın kursiyerlere 24 saatlik “Dijital Okuryazarlık” ve 40 saatlik “Dijital Pazarlama”eğitimleri veriliyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Samsun, Mardin, Afyonkarahisar, Elazığ, Sivas, Ağrı, Kastamonu ve Gaziantep’te düzenlenen eğitimler, bu illerdeki Halk Eğitimi Merkezlerinde görevli 140 eğitici tarafından veriliyor. Eğitimlerin bir kısmı sınıf içinde yüz yüze verilen eğitimler, bir kısmı da Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Uzaktan Eğitim platformu üzerinden izlenen videolar şeklinde gerçekleşiyor.
Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.