Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin de paydaşı olduğu ‘Evimiz Atölye’ projesi, Toroslar ilçesine bağlı Çağdaşkent ve Halkkent Mahalleleri’ndeki kadınlarla buluştu.
Kadınların üretimde yer almaları için hayata geçirilen ve kentin dört bir yanına yayılan ‘Evimiz Atölye’ projesi, farklı atölyeleri ile genişlemeye ve daha çok kadına umut olmaya devam ediyor. Proje kapsamında ‘Çoraptan Oyuncak’ atölyesi hayata geçirildi. Atölyeye katılan kadınlar, el becerilerini geliştirmenin yanı sıra, sosyalleşme fırsatı da buldu. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de kadınları ziyaret ederek onlarla tek tek sohbet etti.
“Ev kadını olarak sizler bize kılavuzluk ediyorsunuz”
Projenin 17 mahalleye yayıldığını aktaran Meral Seçer, Büyükşehir’in, kadınların hem sosyalleşmesi hem de aile bütçelerine katkı sağlaması maksadıyla projeler geliştirdiğini ifade etti. Kendisinin Büyükşehir gönüllüsü olduğunu ve kadınlar ile çocuklar adına gönüllü olarak çalıştığını belirten Seçer, Vahap Seçer Başkan’ın; “Peki gönüllüler olarak ne yapıyorsunuz? Evdeki kadınlarımız ne yapıyor? Onlar zaten pandemi döneminde çok ağır bir süreç geçirdi. Teknolojiden tutun, şehirleşmeden dolayı komşusunu göremez hale geldi, sosyalleşemiyoruz eskisi kadar. Bunlar için neler yapmayı düşünüyorsunuz?” sözleri üzerine, araştırma yaptıklarını ve Evimiz Atölye projesini, gönüllüler birimi olarak hayata geçirdiklerini dile getirdi. Kooperatif olarak kadınlara gönüllü hocalarla eğitim verilip kadınların yaptıkları oyuncakları da etkinliklerde, ihtiyacı olan çocuklara dağıtma fikri ile yola çıktıklarını belirten Seçer, bu çalışmayı Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşı olarak yaptıklarını sözlerine ekledi. Yapılan bu toplantıların kendilerine de çok faydası olduğunu aktaran Seçer, sahayı bilmenin kadınlardan gelen fikirleri değerlendirmenin önemine değinerek, “Bize kılavuzluk ediyorsunuz” ifadelerini kullandı.
“Gizli kalmış kadın iş gücü ortaya çıkıyor”
Gizli kalmış kadın iş gücünün ortaya çıkması, emeklerinin ekonomik değere dönüşmesi ve sosyalleşmeleri için hayata geçirilen projeye katılan kadınlarda, bir arada olmanın, yeni bir şeyler üretmenin mutluluğunu gördüklerini belirten Meral Seçer, “Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Çünkü özellikle ev kadınlarımız, ev ekonomisine katkı sunacak ortamları bulamıyorlar. ‘Evimiz Atölye’ vasıtasıyla bu fırsatı yakalamış oluyorlar. Bundan dolayı biz de kadınlarımızın bu mutluluğunu görüyor ve seviniyoruz” dedi.
Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.