YVES ROCHER VAKFI TOPRAĞIN KADINLARI’NI ÖDÜLLENDİRDİ

Kategori : Kimya
Oluşturma Tarihi : 15 Nisan 2021 Perşembe

Yves Rocher Vakfı, 2001 yılından bu yana Toprağın Kadınları Ödülleri’ni, gezegene pozitif bir etki bırakmak isteyen ve dünyayı değiştirmek için harekete geçen kadınlara vermeye devam ediyor. Bu bağlamda Türk kadınlarının girişimlerine de destek olan Yves Rocher Vakfı’nın, bu yılki Toprağın Kadınları Ödülü’nün sahibi “Puduhepa ve Kız Kardeşleri” projesi ile Renan Tan Tavukçuoğlu oldu.

Kadınların çevre ile mücadelelerine tam 19 yıldır ışık tutan Yves Rocher Vakfı, Birleşmiş Milletler’in Binyıl Kalkınma hedeflerinden biri olan kadın özgürlüğü ve eşitliğini desteklemek amacı ile 2001 senesinden bu yana Toprağın Kadınları’nı ödüllendiriyor.

Türkiye’de bu sene 6. kez düzenlenen Yves Rocher Vakfı Toprağın Kadınları Ödülü’nün 2021 kazananı “Puduhepa ve Kız Kardeşleri” isimli sosyal sorumluluk projesi oldu. Proje, 2018 yılında Renan Tan Tavukçuoğlu tarafından, bu topraklarda yaşamış kadınların başarı hikayeleri ile çocuklara örnek olmak hedeflenerek hayata geçirildi. Renan Tan Tavukçuoğlu, projesiyle 100.000 TL’lik ödülün sahibi olurken aynı zamanda önümüzdeki günlerde Toprağın Kadınları Ödülü’nün uluslararası ayağında da Türkiye’yi temsil edecek.

Projesi “Puduhepa ve Kız Kardeşleri” için ilhamını Anadolu’nun gerçek kadın süper kahramanlarının başarı hikayelerinden alan Tavukçuoğlu, çocuklara bu ilhamı aktarmak için bez bebekleri ve ilham dolu hikâye kitaplarını aracı olarak kullanıyor.

El yapımı bez bebekler için Hitit Kraliçesi Puduhepa’dan ilham alındı

Bez bebeklerin tümü el yapımı olarak Türkiye’nin dört bir yanından ev kadınları tarafından üretiliyor. Üretime katkı sağlayan ev kadınlarına istihdam sağlanırken, projenin masraflar ve vergiler sonrasında elde kalan tüm geliri ise kız çocuklarının eğitimine destek olması için Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı’na (TOÇEV) aktarılıyor.

YVES ROCHER VAKFI TOPRAĞIN KADINLARI’NI ÖDÜLLENDİRDİ{“key”:”aga1″}

Bez bebeklerin üretiminde Arzu Kaprol, Zeynep Tosun ve Özlem Süer gibi ünlü modacıların projeye destek olmak amacı ile tasarladığı kıyafetler kullanılıyor. İlk bebek tasarımı için tarihte ilk barış antlaşması olan Kadeş Antlaşması’na mühür basan Hitit Kraliçesi Puduhepa’dan ilham alınırken, devamında NASA’da çalışan ilk Türk kadın astrofizikçi Dilhan Ege Eryurt’un bebeği tasarlandı. 2020 senesinde ise Türk Tiyatro Oyuncusu ve Yazar Gülriz Sururi’nin bebeği tasarlandı.

“Puduhepa ve Kız Kardeşleri” projesi kız çocuklarının güçlü bireyler olarak gelişimlerini tamamlamaları, kız çocuklarına eğitim desteği verilmesi, kültürel ve tarihsel değerlere sahip çıkarak yeni nesillere ilham olması ve proje bünyesinde çalışan kadın istihdamının artırılması gibi amaçlar ile yoluna devam ediyor.

Proje sayesinde 18 kız çocuğun 2 senelik eğitim masrafları karşılandı

Bugüne kadar 3000’den fazla bebek ve binlerce kitabı satılan proje, Norveç’ten Avusturalya’ya, Belçika’dan Kanada’ya kadar pek çok ülkeye ulaştı. Bez bebeklerin dikimini sağlayan 55’ten fazla kadına iş imkânı sunuldu, TOÇEV vasıtasıyla 18 kız çocuğun 2 senelik eğitim masrafları karşılandı.

“Puduhepa ve Kız Kardeşleri” projesi kapsamında bebek ve hikâye kitabı satışlarından elde edilecek gelir ile kız çocuklarının eğitimleri ve sosyal gelişimleri için gerekli masrafların karşılanması, el yapımı ürünlerin üretimini yapan kadınlara evden çalışma imkânı sunulması hedeflendi.


0/(0)
15 Nisan 2021 Perşembe
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.