Hayatın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliği için çalışmalarına tüm hızıyla devam eden, sektörünün önemli aktörlerinden olan CarrefourSA, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Üretime Doğrudan Destek Günleri çatısı altında yerel üreticilerle bir araya geldi.
Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, her yıl 8 Mart’ta gerçekleştirdiği “Kadın Üretici Pazarı” etkinliğine bu yıl da devam etti. “Üretime Doğrudan Destek Günleri’’ çatısı altında gerçekleştirdiği etkinlikte depremden etkilenen kadın yerel üreticileri de ağırladı.
“Kadınların Gücü CarrefourSA’nın Gücü” sloganıyla yerel üretim ve üreticinin destekçisi olan CarrefourSA, 2018 yılından bu yana gerçekleştirdiği Kadın Üretici Pazarı’nı bu yıl Üretime Doğrudan Destek Günleri adıyla gerçekleştirdi. Depremden etkilenen kadın üreticilerin de yer aldığı Üretime Doğrudan Destek Günleri’nde süt ürünlerinden bakliyata, taze sebze ve meyveden organik içeceklere kadar birçok ürün 7-8 Mart tarihlerinde CarrefourSA İstinye Hiper mağazasında müşterilerle buluştu. Depremin ilk anından bu yana, Türkiye’nin en verimli tarım topraklarına sahip olan ve coğrafi işaretli ürünlerin yüzde 30’unu barındıran bölgelerdeki yerel üretici ve çiftçilerin yanında olan CarrefourSA, hayata geçirdiği Üretime Doğrudan Destek projesi ile ilk aşamada hızlı bozulma özelliği olan ürünlerin alımını gerçekleştirerek üreticilerin yanında yer aldı.
“Kalıcı ve uzun soluklu çözümler üretmek için çalışıyoruz”
Etkinliğe katılan ve yerel üreticilerin stantlarını ziyaret eden CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu, yüzde 40’ı kadın çalışanlardan oluşan bir şirket olarak toplumsal kalkınmada cinsiyet eşitliğinin öneminin farkında olduklarının altını çizdi. Bu sebeple sadece çalışanlarını değil, Türkiye ekonomisine katılımını önemsedikleri kadın üreticileri ve girişimcileri de desteklemeye devam ettiklerini belirten Kartallıoğlu 2018 yılından bu yana, her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Türkiye’nin farklı bölgelerinden kadın yerel üreticileri İstinye Hiper mağazalarında ağırladıklarını ifade etti. Kadın üreticilere ve çalışanlarının emeklerine dikkat çekmek için gerçekleştirdiklerini söylediği ‘Üretime Doğrudan Destek Günleri’ etkinliğinin, onlar için bu yıl daha anlamlı olduğunun vurgusunu yapan Kartallıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “6 Şubat’ta on binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz depremler hepimizi derinden sarstı. Depremin ilk anından bu yana ekiplerimizle sahada yer alsak da bir gıda perakendecisi olarak kalıcı ve uzun soluklu çözümler üretmek için çalışıyoruz. Bu yüzden kısa sürede Üretime Doğrudan Destek Projesi’ni hayata geçirdik.”
200 tondan fazla ürün bölgeden mağazalara taşındı
Proje kapsamında Hatay, Kahramanmaraş, Adana başta olmak üzere depremin gerçekleştiği 11 ildeki yerli üreticiler ve kooperatiflerden ellerindeki ürünleri satın aldıklarını belirten Kartallıoğlu, bugüne kadar 50’ye yakın üreticiden toplamda 160 ton Hatay Arsuz limonu, 10’ar ton Hatay beyaz bal kabağı, beyaz lahana, kırmızı lahana, karnabahar ve 30 bin bağ maydanoz alarak farklı illerdeki mağazalarında müşterilerle buluşturduklarını dile getirdi. Kartallıoğlu konuşmasını bitirirken, önümüzdeki dönemlerde Üretime Doğrudan Destek projesi kapsamında hem üretici sayısını hem de ürün gamını artırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.