Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesinde online olarak düzenlenen eğitici eğitimleri programları tamamlandı.
2 yıl önce hayata geçirilen ve bugüne kadar 5 bini aşkın kadına ulaşan “Dijital Benim İşim” projesinde yeni dönem eğitici eğitimleri tamamlandı. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle hayata geçirlen proje kapsamında, var olan ve yeni eğitmenlere yönelik Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama konularında eğitici eğitimi ve proje eğitimlerinin verileceği halk eğitimi merkezlerinin müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Online olarak düzenlenen eğitim toplantılarına 20 proje ilinde bulunan 53 mevcut eğitmen, 86 yeni eğiticive 84 kurum idarecisi katıldı.
Kursiyerler sosyal, kültürel ve mesleki açılardan da geliştiriliyor
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Cüneyt Akçapınar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada,Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak, paydaşları ile birlikte kursiyerlerin sosyal, kültürel ve mesleki açılardan geliştirilmesi ve bu gelişime bağlı olarak istihdam edilebilir düzeye getirilmesi amacıyla çok sayıda proje yürüttüklerine değindi. Akçapınar, Halk Eğitimi Mmerkezlerinde öğrenim gören kursiyer kadınların dijital becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlamak üzere Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle hayata geçirdikleri, kamu ve özel sektör birlikteliğinin başarılı örneklerinden olan ‘Dijital Benim İşim’projesinin de bunlardan biri olduğunu aktardı. Proje kapsamında, Dijital Okuryazarlık eğitimleri ile kadın kursiyerlere temel bilgisayar becerileri kazandırırken, Dijital Pazarlama eğitimleri ile de dijital alanda meslekî gelişimlerine katkı sağladıklarına dikkat çeken Akçapınar, pandemi döneminin tüm olumsuz etkilerine rağmen projeye yoğun bir ilginın oluştuğunu ve bu ilginin neticesinde de 5 binin üzerinde kadına ulaşmış olduklarını dile getirdi.
Akçapınar, “Projenin ikinci yılında da değerli eğitmenlerimizin özverili çalışmalarıyla daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum ve yeni dönemin hepimiz için güzel geçmesini temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Projenin yeni hedefi 2 yılda toplamda 12 bin kadına ulaşmak
Türkiye Vodafone Vakfı olarak, yaptıkları her işin bir amaca hizmet etmesi gerektiğine inandıklarını belirten Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Dijital Benim İşim” projesini, hem toplumun dijitalleşmesine katkıda bulunacakları, hem de kadınların gelişimini destekleyecekleri bir proje olarak tasarlayıp hayata geçirdiklerini ifade etti. Bu projeyle, kadınların dijital yetkinliklerini geliştirerek ekonomik ve sosyal hayata dahil olmalarını sağlamayı da hedeflediklerini aktaran Süel, geçen yıl aşamalı olarak 13 ilde hayata geçirilen projeyle toplam 5 bini aşkın kadına ulaştıkları ve eğitimlerden mezun olan 63 kadın kursiyeri Vodafone Müşteri Hizmetleri bünyesinde istihdam ettikleri bilgisini verdi. Projenin yeni döneminde il sayısını 13’ten 20’ye çıkardıklarını da söyleyen Süel, yeni hedefin de2 yılda toplamda 12 bin kadına ulaşmak olduğunu dile getirdi. Süel, “Bu hedefimize, elbette, değerli eğiticilerimizin katkı ve desteği ileulaşabileceğiz. Bu nedenle eğiticieğitimlerine büyük önem veriyoruz. Bu eğitimlerde, eğitici adayı arkadaşlarımıza dijital okuryazarlık ve dijital pazarlama konularında ayrıntılı bilgisunuyoruz. Tüm yeni dönem kursiyerlerimize şimdiden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Eğitici eğitimleri 31 Mart’ta başladı
Proje kapsamında gerçekleştirilen eğitici eğitimlerinin ilki mevcut Dijital Okuryazarlık eğitmenleriyle 31 Mart’ta ve mevcut Dijital Pazarlama eğitmenleriyle 1 Nisan’da düzenlendi. Yeni eğitmenlerle ise 13 Nisan’da Dijital Okuryazarlık ve 14 Nisan’da Dijital Pazarlama eğitimleri gerçekleştirildi. Ayrıca, 11 Nisan’da,eğitimlerin verileceği halk eğitimi merkezlerinin müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
20 ilde 12 bin kadına eğitim
“Dijital Benim İşim” projesiyle, kadınların dijitalleşme potansiyelinin farklı eğitim programlarıyla ortaya çıkarılması hedefleniyor. Proje kapsamında kadın kursiyerlere 24 saatlik Dijital Okuryazarlık ve 40 saatlik Dijital Pazarlama eğitimleri veriliyor. İkinci yılına giren projenin ilk yılında 13 ilde 140 eğitmenle 5 bini aşkın kadın kursiyere eğitim verildi. Bu süreçte 5 milyon TL’lik sosyal değer elde edilirken, proje için yapılan her 1 TL’lik yatırım 5 TL’lik sosyal getiri sağladı. Projeyle 2 yılda 20 ilde toplam 12 bin kadın kursiyere eğitim verilmesi hedefleniyor.
Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.