‘Kadın Gücü Projesi’ne 2018’de başlayan OPET ve İŞKUR, akaryakıt sektöründe kadın istihdamının daha da artırılabilmesi için yeni bir iş birliğine gitti. OPET ve Sunpet bayilerinin İŞKUR istihdam teşviklerinden yararlanacağı iş birliği kapsamında ayrıca akaryakıt sektöründe kadınlara yönelik özel eğitim ve mesleki gelişim programları da oluşturulacak.
Akaryakıt dağıtım sektöründe son yıllarda kadın çalışanların artmasını sağlayan OPET ve İŞKUR’un iş birliği kapsamında yeni bir protokol daha imzalandı. Kadın istihdamının artırılmasına öncülük eden ‘Kadın Gücü Projesi’ni 2018’de hayata geçiren OPET ve İŞKUR’un imzaladığı yeni protokol ile sektörde daha çok kadın çalışana ulaşılması hedefleniyor.
‘Mesleğin cinsiyeti olmaz’ yaklaşımıyla ‘Kadın Gücü Projesi’nin kapsamını genişleten OPET, kadın çalışanlarını artırmanın yanı sıra özel eğitim ve mesleki gelişim programları da oluşturacak.
OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade ve İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş tarafından imzalanan protokol çerçevesinde; ‘Kadın Gücü Projesi’nde işe alım süreçlerinde OPET ve Sunpet bayilerinin İŞKUR istihdam teşviklerinden faydalanması da sağlanacak. İki kurum arasındaki yeni protokol ile ilgili bilgi veren OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, “Kadınların eşit fırsatlara sahip olması; daha adil, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir dünyanın temelini oluşturuyor.
OPET olarak toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı projemiz ‘Kadın Gücü’, ne mutlu ki tüm ön yargıları yıkarak ilerliyor.
Proje ile birlikte sadece OPET istasyonlarında değil, tüm akaryakıt dağıtım sektöründe kadın istihdamının arttığını görüyoruz. Kadınlar ile birlikte sektörün çehresini değiştiren, güzelleştiren bu projeyi akaryakıt istasyonlarındaki anlayış tamamen değişene kadar sürdürmeye kararlıyız.
6 yıl önce İŞKUR ile imzaladığımız protokolü yenileyerek ‘Kadın Gücü Projesini’ daha da geniş kitlelere ulaştırmaya devam edeceğimize gönülden inanıyorum” diye konuştu.
İŞKUR’dan ‘Her meslekte kadın eli’ projesi
İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş de OPET ile 2018 yılında başlayan proje ile akaryakıt dağıtım sektöründe kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalar yürütüldüğünü ve hedefe ulaşma anlamında önemli yol alındığını ifade etti. Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadın istihdamı konusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ederek, kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının artırılması ile çalışma hayatında aktif rol alabilmelerinin sağlanmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz.
Bunun için Cumhurbaşkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve bu konuda çalışma gerçekleştiren ilgili Bakanlıklarımız ile iş birliği yaparak şubat ayında ‘İş Pozitif’ programımızı hayata geçirdik. Bu program kapsamında kadınlarımızın yetenek ve potansiyelini ortaya çıkarmak ve çalışma hayatının her alanında aktif hale gelebilmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan ‘Her Meslekte Kadın Eli Projesi’ ile kadınların işgücü piyasasında hiç yer alamadıkları ya da çok az yer alabildikleri alanlarda kadın istihdamını desteklemeyi amaçlıyoruz.”
OPET’te kadın istihdamı altı yılda yüzde 140 arttı
Kadının istihdama katılmasının önündeki engelleri kaldırabilmek amacıyla 2018’de başlatılan ‘Kadın Gücü Projesi’ ile ilgili bilgi veren OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, EPDK ve İŞKUR desteğiyle güçlü bir şekilde hayata geçen bu çalışmalarının altı yılda büyük aşama kaydettiğini söyledi.
Kahramanzade, proje süreci ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Proje kapsamında akaryakıt istasyonlarımızda en az iki kadın çalışan olması hedefiyle yola çıktık.
Proje başlangıcında istasyonlarımızda 1.541 olan kadın çalışan sayısı, Nisan 2024 itibarıyla yüzde 140’ın üzerinde bir artışla 4 bine yaklaştı. Projemize başlarken İŞKUR ile imzaladığımız protokolü yenilemek üzere harekete geçtik ve bugün sektörümüz ve kadın istihdamı için önemli bir iş birliğine imza attık.”
Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.