Kadınlara mühendislik alanında iş dünyasında fırsat eşitliği sunan Bulgurcu Vakfı, üniversite öğrencisi kadın mühendis adaylarına burs veriyor, teknik anlamda destekliyor ve onların potansiyelini ortaya çıkarıyor.
Erkek egemen bir iş alanı olarak öne çıkan mühendisliğe son yıllarda kadınların da ilgisinin artması ve başarılı çalışmalar ortaya koymaları, cinsiyet eşitliğinin önemini bu meslekte de gözler önüne seriyor. Ülkenin kalkınmasında kadının gücüne de ihtiyaç olduğunu savunan Bulgurcu Vakfı da kadın mühendislerin iş dünyasına katılabilmeleri için onlara destek oluyor. Mühendislikte hem cinsiyet eşitliğini sağlamak hem de kadınları bu alanda desteklemek için faaliyetler yürüten Bulgurcu Vakfı, üniversite öğrencisi mühendis adayı kadınlara destek olmak için onlara burs veriyor, mentorluk yapıyor ve ayrıca onların kişisel gelişimi için teknik destek sağlıyor.
Yükseköğretim istatistiklerine göre 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde Türkiye’de 111 bin 678 kız öğrencinin üniversitelerin farklı mühendislik bölümlerinde okuduğu bilgisi yer alırken, bunların 26 bin 551’inin bu yıl kayıt yaptırdığı gözleniyor. Cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını yürüten Bulgurcu Vakfı, bu alanda kadınların da kariyer yapmasını destekliyor. Bulgurcu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Bulgurcu, hedefleri kapsamında mühendislik bölümlerinde okuyan kız öğrencilere fırsat eşitliğini sağlamayı amaçladıklarını söylüyor.
“Amacımız kadınların var olduğunu göstermek”
Ayşen Bulgurcu, “Vakıf olarak, kadın mühendislerin sayısını artırmak ve onların güçlenmesini sağlamak amacıyla mühendislik eğitimi alan kız öğrencilere burslar veriyor, onlara mentorluk desteği sağlıyor, kariyer planlamalarında rehberlik ediyor ve iş dünyasıyla bağlantılarını güçlendirmeleri için kendilerine destek oluyoruz. Düzenlediğimiz etkinlikler ve seminerlerle genç kadınların mühendislik alanında kariyer yapmaları konusunda motivasyonlarını artırmaya ve onlara rol model olabilecek kişilerle bir araya getirmeye özen gösteriyoruz. Amacımız, erkek egemen olduğuna inanılan bir sektörde kadınların da var olduğunu göstermek” diyor.
Kadınların iş gücüne katılmasının ekonomik kalkınma açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Ayşen Bulgurcu, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Bulgurcu Vakfı olarak, bu alandaki potansiyeli ortaya çıkarmak ve kadın mühendislerin güçlenmesine destek olmak için önemli bir role sahip olduğumuzu düşünüyorum. Kadın mühendislerin eğitimlerine ve kariyerlerine katkı sağlamak, sadece onların bireysel başarısına değil, aynı zamanda ülke ve toplumun genel kalkınması adına kıymetli bir destek. Bu nedenle, kadın mühendislerin gücünü ortaya çıkarmak ve desteklemek için çaba göstermenin, hepimizin sorumluluğu olduğuna inanıyorum.”
Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.