Kadın Kaynak Ustaları İle Karşılaşırsanız Sakın Şaşırmayın!

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 01 Temmuz 2024 Pazartesi

Sanayinin önemli iş kollarından kaynakçılık erkeklerin mesleği olarak bilinirken, bundan böyle kadın ustalarla da karşılaşırsanız sakın şaşırmayın!

Hayatın her alanında var olma mücadelesi veren kadınları son yıllarda otobüs şoförü, pilot, inşaat mühendisi, kaporta ustası olarak görmeye alıştık. Peki ya kaynak işi için bir gün kadın kaynak ustası ile karşılaşma ihtimalini hiç düşündünüz mü? Bundan böyle kadın kaynak ustası ile de karşılaşırsanız artık şaşırmayın! Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Gedik Üniversitesi iş birliği ile kadınlar için ‘Kaynakçılık Atölyesi’ projesini hayata geçirdi.

Kadın kaynak ustaları

Toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlayacak ‘Kaynakçılık Atölyesi’, kadınlara temel kaynakçılık becerileri kazandırılması için uygulamalı eğitimler vermeye başladı. Projeye katılmak isteyen kadınlar, ‘İstanbul Senin’ uygulaması üzerinden ya da 153 arayarak başvuru yapabilecek.

Sanayide fırsat eşitliği

Sanayide fırsat eşitliği sağlayarak erkek egemen iş alanı kaynakçılığa ‘kadın kaynakçı’ yetiştirmeyi amaçlayan projenin ilk eğitimleri Haziran’da başladı. İki hafta sürmesi planlanan ve toplam 10 iş gününde 90 saat teorik ve pratik eğitim alacak kadınlar, konu ile ilgili sınavda başarılı olması halinde meslek sertifikası alarak iş hayatına atılabilecek. Projenin ilk programına yedi kadın kaynakçı adayı katılırken, gelecek dönemlerde bu alana ilginin artması bekleniyor.

“Kadınların Yapamayacağı Hiçbir Şey Yok”

Kadınların Yapamayacağı Hiçbir Şey Yok

Proje ile ilgili bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Enif Yavuz Dipşar, “İBB Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak, geçen hafta lastik değiştirme atölyesinin ardından kadınlara bu kez kaynakçılık eğitimi veriyoruz. Bizim için önemli olan bu işin farkındalık boyutudur. Çünkü biz, ‘Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok, kadınlar her alanda var olabilir’ diyoruz. Mesleklerin cinsiyetleri ile alakalı toplumdaki farklı algıları kırmak istiyoruz. Bu konuda duyarlılığımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

“Adım Atmadan Yolun Sonunu Göremeyiz”

Adım Atmadan Yolun Sonunu Göremeyiz

Kaynakçılık Atölyesi eğitimine katılan kursiyer Şükran Keleş de heyecanını paylaşarak şöyle konuştu: “Atölyeyi internette gördüm, hep farklı bir şey yapmak istiyordum. Eğitimler güzel geçti, başlarken bu işten bu kadar zevk alacağımı tahmin etmemiştim. Kadınlar olarak her işi kendimiz yapabiliriz. Ben, evimdeki tamir, tesisat işlerini kendim yapıyorum, son çare usta çağırıyorum... Kaynakçılık alanında da çalışmak isterim. Bu işin kadını erkeği yok. Yeter ki içimizdeki cesareti dışarı çıkaralım, çünkü adım atmadan yolun sonunu göremeyiz.”


0/(0)
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler