EGİKAD Üyeleri ‘Nefes Aldı’!

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 06 Temmuz 2024 Cumartesi

Ege İş Kadınları Derneği Üye Buluşmaları toplantısında bir araya gelen üyeler, iş hayatında sağlıklı kalabilmek için nefes alma terapisinden mindfullness uygulamasına kadar birçok deneyim yaşadı.

Birbirimizden Çok Şey Öğreniyoruz

Üye buluşmaları etkinliklerini sürdüren Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), Konak Best Western Oteli’nde bir araya gelerek, sağlıklı kalabilmek için sosyal aktivitelerde bulundu.

EGİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Feray Saraçoğlu’nun ‘Kadın’a Dair’ sunumunun dinlendiği etkinlikte daha sonra yoga, nefes terapisi ve mindfullness eğitmeni Fidan Erdoğan Duman, üyelere nefes terapisi yaptırdı.

EGİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Feray Saraçoğlu, etkinlikte yaptığı sunumda; 1800'lü yıllardan bugüne tüm toplumlarda kadına bakış açısı ile ilgili ‘kadına dair’ başlığı altında bilgiler paylaştı.

Dr. Saraçoğlu, sunumunda Fransız düşünür ve modern feminizmin öncülerinden olan Simone de Beauvoir'dan örnekler verdiği sırada ünlü sözü "Kadın doğulmaz, kadın olunur"u hatırlattı ve "Kadınlar doğası gereği zayıf değildir, eğitilmedikleri için zayıftırlar" dedi.

Aynı Anda Birkaç İş Yapılabilir

Aynı Anda Birkaç İş Yapılabilir

Saraçoğlu’nun ardından gecenin ikinci konuşmacısı Yüksek İnşaat Mühendisi olan fakat Hindistan'da yaşamaya başladıktan sonra yoga, nefes terapisi ve mindfullness eğitimleri alarak bunların özellikle iş hayatında uygulanması konusunda eğitimler veren Fidan Erdoğan Duman oldu.

Ege İş Kadınları Derneği Üye Buluşmaları

Duman, EGİKAD üyelerine kısa bir nefes terapisi yaptırdığı etkinlikte, daha sonra mindfullness yani ‘Anda Kalma’ yaklaşımının önemini anlattı.

Mindfullness’in yoğun ve stresli iş hayatı olan iş insanlarına ne kadar faydası olduğunun altını çizen Duman, bu yaklaşımın yapısı gereği birkaç işi bir arada yapma becerisi sağladığının anımsattı.

Mindfullness tekniğine dair uygulamalı çalışma yaptıran Duman, bunun ardından EGİKAD üyelerine nefes terapisi yaptırarak sağlıklı ve başarılı olmanın önemine değindi.

“Birbirimizden Çok Şey Öğreniyoruz”

Kendi girişimiyle ürettiği nefes kolyeleri ‘pranadem’ ile Mamaped markalı ve patentli bebek mama sandalyesi ürünlerini de tanıtan Duman'a etkinliğe katılımımdan dolayı teşekkür edildi.

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner, ‘hayat ağacı’ logolu EGIKAD broşu hediye ettiği Duman’a ayrıca iş hayatında başarılar diledi.

EGİKAD'daki tüm girişimci kadın üyelerin meslekleri dışında da çok özel yetenekleri ve hobileri olduğunu hatırlatan Aşkıner, “Bu tip buluşmalarda her seferinde birbirimizin farklı yönlerini keşfediyor, birbirimize hem öğretiyor hem de birbirimizden çok şey öğreniyoruz" dedi.


0/(0)
06 Temmuz 2024 Cumartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler