Memorial Sağlık Grubu’nun “Memorial +” hareketi kapsamında başlattığı Everest Projesi, ikinci söyleşi etkinliğiyle devam etti. Everest Söyleşisi serisi bu kez, Everest kadınlarının ilham veren hikâyelerini odağına aldı.
Memorial Sağlık Grubu’nun daha yüksek standartlara ulaşmak amacıyla başlattığı Everest Projesi’nin ikinci söyleşi serisinde, Everest kadınlarının başarı dolu hikâyeleri sahne aldı. CEO Bora Uludüz’ün moderatörlüğünde düzenlenen etkinliğin ilk oturumunda, Everest Maratonu’nu koşan ilk Türk olan Ece Vahapoğlu deneyimlerini paylaştı.
Etkinliğin ikinci oturumunda ise Everest’in zirvesine tırmanmayı başaran ilk Türk kadınlar Elif Eylem Maviş, Suna Yılmaz ve Burçak Özoğlu Poçan, zorlu yolculuklarını ve yaşadıkları deneyimleri Memorial çalışanlarıyla paylaştı.
“Acı geçici, başarı ise kalıcı!”
Ece Vahapoğlu, bu süreçteki zorlukları nasıl aştığını ve maratonun ona kazandırdığı farkındalıkları şöyle aktardı:
“Everest Zirvesi’nde koşmak benim için hayali gerçek olamayacak bir koşu deneyimiydi. Everest, dünyanın en yüksek ve en zorlu maratonu. Türkiye’den katılan ilk ve tek yarışçı bendim. Benim grubumda dünyadan 20 kişi, yarışa katılan da 200 kişi vardı. 2 kişi yarış başlamadan hayatını kaybetti. Bu 21 günlük dağ deneyimi hayat boyu unutamayacağım bir deneyim sundu.”
Everest Maratonu’nda içinden sürekli olarak “Acı geçici, başarı ise kalıcı!” cümlesini kurduğunu söyleyen Vahapoğlu, bir şeyi gerçekten çok istemenin, bunun için mücadeleci davranmanın ve pes etmemenin başarıyı getirdiğini vurguladı. Vahapoğlu sözlerinin devamında, “Türk bayrağı ile koştuğum için sorumluluk da hissettim. Düşündüğümden daha kısa sürede koşarak üstelik dereceyle bitirdim. Bugün hala orada yaşadıklarımı düşündükçe gözlerimin içi doluyor, nasıl yaptığıma inanamıyorum.” dedi.
Everest’in zirvesine tırmanmayı başaran ilk Türk kadınlar
Everest’in zirvesine tırmanmayı başaran ilk Türk kadınlar Elif Eylem Maviş, Suna Yılmaz ve Burçak Özoğlu Poçan, bu deneyimin yalnızca bireysel bir başarı olmadığını, dayanışmanın gücüyle zirveye ulaştıklarını söyledi.
Suna Yılmaz,“Biz dört kadın olarak Everest’e çıktık. Hepimiz o zamanlar aynı üniversitede okuyorduk. Bir arada olmak, bu değerli deneyimi birlikte gerçekleştirmek bizim için büyük bir gurur kaynağı.” ifadelerini kullandı. Yılmaz, bu tırmanışta birbirlerine hep destek olduklarına, mücadele etmekten vazgeçmediklerine dikkat çekerken, Elif Eylem Maviş şu ifadelere yer verdi:
“2006 yılında Everest Türkiye Takımı olarak sınırları zorlayarak 8.850 metrelik zirveye tırmandık. Dünyanın en yüksek tepesine tırmanmanın hem fiziksel hem de zihinsel bir performans gerektiğini paylaşmak isterim. Biz takım olarak ekip tırmanışı yaptık ve birbirimize sonuç ne olursa olsun takım olarak geri döneceğiz dedik. Bu yaklaşımımız hedefimize güvenli bir şekilde ulaşmamızı sağladı. Geleceğin kadın dağcıları için bir rol model olmayı önemsiyoruz ve hala gelecek nesillere bunu aktarmak için çok önemli bir çabamız var.“
Burçak Özoğlu Poçan ise zirvede hissettiklerini şu sözlerle ifade etti: “Hayatta her zaman her şey istediğimiz gibi gitmiyor. Karşımıza çeşitli zorluklar çıkabiliyor burada önemli olan bu sorunlarla başa çıkabilmek. Everest’te tam olarak yaptığımız şey buydu. Bu tırmanış süresince çeşitli aksaklıklara çözüm bulabilmek, hızlı karar verebilmek çok önemliydi. Bu hikâyeyi anlatırken ileride çocuklarımızın izleyebileceğini, okuyabileceğini hayal ettik. Bu bizim en büyük motivasyonumuzdu. Yaşadığımız deneyimde en önemli olan unsur disiplinli çalışmak, sportif olmak ve takım olarak birlikte mücadele etmekti.”
Kadınların gücüne dikkat çekiliyor
Memorial Sağlık Grubu CEO’su Bora Uludüz, kadınların zirveye giden hikâyelerini dinlemenin önemine vurgu yaparak açıklamalarda bulundu. “Everest’in zirvesine ulaşan güçlü kadınlar, sadece fiziksel engelleri değil, toplumsal önyargıları da aşarak hepimize ilham verdiler” diyen Uudüz, oturumda paylaşılan hikâyelerin, azim ve dayanıklılığın sınır tanımadığını bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. Uludüz sözlerinin devamında, “Kadınların gücüne ve başarısına duyduğumuz inancı, Memorial’ın her adımında desteklemeyi sürdüreceğiz. Everest Projesi kapsamında ikincisi gerçekleşen “Everest Söyleşileri” ile Memorial Sağlık Grubu çalışanlarını toplumda başarıya ulaşarak rol modeli olmuş kişilerle buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.
Kadınların gücüne dikkat çekilen Everest Söyleşileri, kadın dostu markalar arasında yer alan Memorial Sağlık Grubu’nun çalışanları ve davetlileri için bir motivasyon kaynağı oldu. Memorial, “Memorial +” vizyonu doğrultusunda hem kurum içi kültürünü geliştirmeyi hem de toplumsal başarılara katkı sunmayı hedefliyor.
Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.