‘Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası’ Hepsiburada’nın

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 14 Temmuz 2024 Pazar

Hepsiburada, kadınların iş hayatında ve sosyal yaşamlarında daha başarılı olmalarını hedefleyerek hayata geçirdiği Hepsinspire programı ile KAGİDER’in ‘Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası’ almaya hak kazandı.

 Hepsiburadalı kadın çalışanların birbirinden ilham alarak bir dayanışma platformu özelliğiyle oluşturdukları Hepsinspire’da 500’den fazla üye, kadın çalışanlara liderlik eğitimleri, mentorlük imkanları ve networking fırsatları sunuyor. Hepsiburada'nın 8 Mart 2023’ten bu yana sürdürdüğü Hepsinspire, kadınların iş hayatında ve sosyal yaşamlarında daha başarılı olmalarını sağlamayı ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile kadın istihdamının artırılmasını hedefliyor.  

Hepsinspire’nin toplumsal cinsiyet eşitliği amaçlı programının başarıya ulaşması ise Hepsiburada’ya Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) ‘Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası’nı kazandırdı. Sertifika töreni Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin ile Hepsiburada Müşteri Deneyimi ve İnsan Kaynakları Grup Başkanı Esra Beyzadeoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlendi. Etkinliğe aynı zamanda şirketin kadın çalışanlarının dayanışma ağı olan Hepsinspire bünyesindeki çalışanlar da katıldı. Ödül ise KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Sektörle İlişkiler Komitesi Liderlerinden Neşecan Çekici tarafından takdim edildi. ‘Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası’nı gururla alan Hepsiburada yöneticileri, kadın girişimcilere her zaman destek sağlamaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Hedef, 120 bin girişimci kadına destek sağlamak

Hepsiburada’nın DNA’sında paydaşları için fayda yaratmak ve bu kapsamda kadın çalışanlarının ve girişimcilerinin güçlenmesini destekleyerek, onlara eşit fırsatlar sunmak olduğunu kaydeden Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, “Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programımızla şimdiye dek 50 binden fazla kadın girişimciye destek sağladık, başarılarını teşvik ettik. Şimdi hedefimiz 2030 yılına kadar destek sağladığımız girişimci kadın sayısını 120 bine ulaştırmak... Kadın çalışanlarımızın ve kadın girişimcilerimizin başarıları, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümemizin temel taşlarından biri. Bu açıdan bu sertifikayı Hepsinspire’ın yaz buluşmasında almayı ayrıca anlamlı buluyorum” dedi.

Hepsiburada Müşteri Deneyimi ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Grup Başkanı Esra Beyzadeoğlu da söz aldığı etkinlikte; "Kurucusu ve CEO’su kadın birer lider olan Hepsiburada olarak KAGİDER'den aldığımız Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası bizi bir kez daha gururlandırdı. Bu sertifika kadınların iş gücüne katılımını destekleme ve eşit fırsatlar sunma konusundaki kararlılığımızı belgelemiş oldu. Kadın çalışanlarımızın ve girişimcilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. KAGİDER’e bu alandaki çalışmalarımızı tasdikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KAGİDER ve Hepsiburada’nın iş birliği güçlenerek devam edecek

“Hepsiburada'nın Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası almaya hak kazanması, şirketin toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın girişimcilerin desteklenmesi konusundaki kararlılığını ve başarısını gösteriyor” diyen KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Sektörle İlişkiler Komitesi Liderlerinden Neşecan Çekici de kurum olarak böylesi önemli programları ve projeleri desteklemekten gurur duyduklarını ifade etti. Çekici, ortaya konan başarının iş dünyası için ilham verici olduğunu da vurgulayarak, bundan böyle Hepsiburada ile KAGİDER arasındaki iş birliğinin daha da güçleneceğine inandıklarının altını çizdi.


0/(0)
14 Temmuz 2024 Pazar
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler