Garanti BBVA ve İGE’den İhracatçı Kadın Girişimcilere Destek

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 08 Ekim 2024 Salı

Garanti BBVA ve İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi (İGE), ihracat yapan işletmelere sahip kadın girişimcilere yönelik teminat destekli kredi imkânı sunacak.

Türkiye’nin önde gelen bankalarından Garanti BBVA ve İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi (İGE) bir iş birliğine imza attı. İhracat yapan işletmelere sahip kadın girişimcileri hedef alan iş birliği kapsamında İGE teminatlı kredi fırsatı verilecek. Teminat destekli kredi kapsamında toplam 250 milyon TL’lik kefalet desteği verilecek. Garanti BBVA şubeleri aracılığıyla ve 24 aya varan vadelerle kullandırılacak ticari kredinin başvuruları 31 Aralık 2024’e kadar yapılabilecek. Başvurular Garanti BBVA şubeleri üzerinden gerçekleştirilecek.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya kredi paketine dair detaylı bilgiler verdi. Garanti BBVA olarak, kadın girişimcilere yönelik çalışmalarını sürdürülebilirlik stratejilerinin odaklarından olan “kapsayıcı büyüme” başlığında değerlendirdiklerini ifade etti. Kadın Girişimci Programı’yla Türkiye’de ilk ve öncü olduklarını belirten Dilek Kaya, 2006 yılından beri ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınma için kadın girişimci sayısının artmasına, kadınların güçlenmesine katkı sağlayacak finansal ve finansal olmayan çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Kadın girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmetlerle çözüm ortağı olmaya gayret ettiklerini vurgulayan Kaya, “İGE teminatıyla işletme sahibi kadın girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak için hayata geçirdiğimiz teminat destekli kredi imkânı ile mevcut katkılarımızı artırarak devam edeceğiz. Bu işbirliğiyle ihracat yapan kadın girişimcileri destekleyerek, yurtdışı pazarlarda daha fazla söz sahibi olmalarını ve ekonomiye katılımlarını artırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. Konuşmasının devamında İGE güvencesiyle teminat engelini ortadan kaldıran bu kredi fırsatından faydalanması için kadın girişimcileri şubelerine davet etti.

Fatih Tuğrul Topaç

İhracatı Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Fatih Tuğrul Topaç da İhracatta Kadını Destekleme Paketi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Topaç, “İGE olarak güçlü öz kaynağımızla kalkınmanın ana aktörleri olan ihracatçılara verdiğimiz kefaletler sayesinde bankalarımızın ihracata daha fazla kaynak ayırmasını sağlıyoruz. Kadın ihracatçıların ekonomik kalkınma ve üretime olan katkılarını sürdürülebilir bir biçimde artırmak için desteklenmelerini ayrıca önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı. “İGE – Garanti BBVA İhracatta Kadını Destekleme Paketi” ile ülke ekonomisine değer katan kadın ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırma yolunda attıklara adımlara bir yenisini daha eklediklerini dile getirdi.


0/(0)
08 Ekim 2024 Salı
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.