GOOGLE OYUN VE UYGULAMA AKADEMİSİ’NDE BURSİYERLERİN YARISI KADINLAR OLACAK

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 15 Eylül 2024 Pazar

Dijital ekonominin büyümesine, gençlerin yapay zeka dünyasına adım atarak teknik beceriler geliştirmesine, teknoloji sektöründe yapay zeka ve veri bilimi gibi ihtiyaç duyulan uzmanlık alanlarında istihdamın artmasına ve yapay zeka odaklı teknoloji girişimlerinin çoğalmasına katkı sağlamak hedefini taşıyan 81 ilden 2 bin öğrencinin, 216 oyun ve uygulama geliştirdiği ve 500 saatin üzerinde teknik ve pratik eğitim aldığı Oyun Uygulama Akademisi’nde bir mezuniyet töreni daha gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine Akademinin yapay zeka teknolojisiyle gelişen yeni teknoloji çağını doğrudan odağına almasının doğru bir adım ve öncelikleri arasında olduğunu belirten T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu ve CBDDO Başkan Vekili Yusuf Tancan’ın yanı sıra, Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Öztürk geçen üç yılda, Akademi’nin sadece teknik bilgi değil, aynı zamanda girişimcilik ruhunu, yaratıcılığı ve inovasyonu da gençlere kazandırdığını anlattı. T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Girişim Merkezi Koordinatörü İrem Bayraktar Aksakal ise geçmiş yıllardan edinilen tecrübelerle Akademi vizyonunun daha ileriye taşındığından bahsetti.

Akademi, gelişen yeni teknolojiler ışığında yenilendi

Mezuniyet töreni sırasında, gelişen yeni teknolojiler ışığında yenilenen Oyun ve Uygulama Akademisi’nin yeni dönemde kapılarını Yapay Zeka ve Teknoloji Akademisi olarak açacağının duyurusu yapan Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu, Akademinin yapay zeka çağında talep gören üretken yapay zeka teknolojileri, veri bilimi ve yapay zeka eklentili oyun geliştirme alanlarında nitelikli iş gücünün yetiştirilmesini hedeflediğini ifade etti.

Bursiyerlerin yüzde 50’si kadın adaylardan belirlenecek

Yapay Zeka ve Teknoloji Akademisi yüzde 50’si kadın adaylardan belirlenecek olan 2 bin bursiyeriyle, yeni eğitim dönemine 1 Aralık’ta başlayacak. Bursiyerler, alanlarında uzman eğitmen kadrosu ve Google tarafından sağlanan eğitim içerikleriyle Üretken Yapay Zeka, İleri Veri Analitiği, Fast API, Python, İstatistik, Yapay Zeka eklentili Unity ve Oyun Sanatı ve Proje Yönetimi gibi eğitimlere ücretsiz erişim imkanına sahip olacak. Ayrıca yazılımcılar İngilizce eğitimi ve temel girişimcilik, hukuk, finans ve insan kaynakları eğitimlerini kapsayan teknoloji girişimciliği eğitimlerine katılabilecek.

18-29 yaş arasında üniversite öğrencisi veya mezunu, Akademi’ye 6 Ekim 2024 tarihine kadar https://yapayzekaveteknolojiakademisi.org adresindeki “Hemen Başvur” linki üzerinden başvuru sürecini tamamlayarak başvurabilir; Akademi’yle ilgili tüm sorularını info@yapayzekaveteknolojiakademisi.com adresine iletebilirler.


0/(0)
15 Eylül 2024 Pazar
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler