Hepsiburada’da Mühendislerin Yüzde 50’si Kadın Olacak

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 01 Temmuz 2024 Pazartesi

Kadınlara fırsat eşitliği sunan Hepsiburada, ‘Kadın Mühendisler Günü'nü kutlarken, kurumda çalışan kadın mühendislerin 2030 yılına kadar yüzde 50 seviyesine yükseltileceğini açıkladı.

Her alanda fırsat eşitliğinin öneminin arttığı son yıllarda, iş dünyasında da kadınlara kapılar biraz daha açılıyor. Bu konuda birçok kurum cam tavanın kırılmasına öncülük ederken, özellikle kadın mühendislerin kariyerlerinde başarılı olmaları için de çeşitli imkanlar sunuluyor. Toplumsal kapsayıcılık ve çeşitlilik anlamında kadın mühendislerin yeteneklerini ve potansiyellerini en üst düzeye çıkarabilmeyi hedefleyen Hepsiburada, ‘Kadın Mühendisler Günü’nü kutlamanın yanı sıra bu alandaki hedeflerini de paylaştı.

Global şirketlerde kadın mühendis oranı ortalamasının yüzde 20 iken, Hepsiburada’nın kadın mühendis oranının yüzde 36 olduğu, ayrıca şirketteki tüm çalışanlar arasında da yine kadınların yüzde 50 seviyesinde bulunduğu bildirildi. Hepsiburada, kadın çalışanların fırsat eşitliğine vurgu yaptığı ‘Kadın Mühendisler Günü’ açıklamasında, şirketteki kadın mühendis oranının da 2030’a kadar yüzde 50 seviyesine çıkartılacağı ifade etti.

‘Hepsinspire’ Platformunda Eğitimler Devam Ediyor

Hepsiburada da ayrıca ‘Hepsinspire’ platformuyla kadın çalışanların profesyonel gelişimlerine katkıda bulunulduğu ve bu kapsamda çeşitli mentorluk fırsatları ile kariyer gelişim olanakları sunulduğu belirtildi. Kadın çalışanlara ve kadın mühendislere liderlik eğitimlerinin de verildiği Hepsinspire platformunda 2024’ün Haziran ayına kadar toplam 1285 saat eğitim verilerek, kadınların hem bireysel hem de profesyonel olarak kendilerini geliştirdiklerinin altı çizildi.

‘Kadın Mühendisler Günü’ ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hepsiburada Müşteri Deneyimi ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Grup Başkanı Esra Beyzadeoğlu, “Hepsiburada olarak kadın mühendislerimizin başarılarını kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çeşitliliği ve kapsayıcılığı teşvik eden bir çalışma ortamı oluşturarak, kadın mühendislerimizin yeteneklerini en üst düzeyde kullanmalarına olanak sağlıyoruz. 2030 yılına kadar şu anda yüzde 36 olan kadın mühendis oranımızı yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu başarıyı daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz“ diyerek, bu alanda farkındalık yarattıklarını söyledi./p>


0/(0)
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler