Teedo ve YenidenBiz Derneği’nden Kadınların İş Gücüne Katılımında İş Birliği

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 19 Ağustos 2024 Pazartesi

Çalışma hayatına en az altı ay ara veren kadınların yeniden işe dönmeleri için destek sunan YenidenBiz Derneği ile kariyer odaklı online eğitim platformu Teedo arasında önemli bir sosyal sorumluluk projesinde iş birliğine imza atıldı. İş birliği kapsamında derneğin destekçileri arasına katılan Teedo, yeniden işe dönmeleri konusunda kadınların eğitimlerinde ücretsiz kontenjan sağlayacak.

Eğitimli ve deneyimli kadınların iş hayatlarına ara vermeleri sonrasında kariyerlerinin gelişerek devam etmesine bir engel olmadığını savunan YenidenBiz Derneği, beyaz yakalı profesyonellerin kariyerlerini zenginleştirmeye ve mesleki gelişimlerine odaklanan online eğitim platformu Teedo ile iş birliğine gitti. Teedo, üniversite mezunu, yedi yıl ve daha uzun iş deneyimi olan, çalışma hayatına en az altı ay ara vermiş tüm kadınların yeniden işe dönmeleri için çalışmalar yürüten YenidenBiz Derneği’nin destekçisi oldu.

İş birliği kapsamında, kadınların kariyer yolculuklarını desteklemek ve iş dünyasına güçlü bir şekilde geri dönmelerine katkıda bulunmak amacıyla ücretsiz eğitim desteği verecek Teedo, böylece kadınlara fırsat eşitliği sağlayacak. YenidenBiz Derneği’ne kayıtlı adaylara ister beceri geliştirmek, isterse yeniden beceri kazanmak amacıyla eğitimde ücretsiz kontenjan hakkı tanıyacak Teedo, derneğin yönetim kurulu, gönüllüleri, kurumsal destekçileri, özetle tüm paydaşlarına eğitim kayıtlarında avantajlar sunacak.

Kadınların ekonomik yaşamın her alanında ve her seviyesinde var olmalarını desteklediklerini belirten Teedo Pazarlama ve Büyümeden Sorumlu Direktörü Cansu Karagül, iş birliği ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

İşe dönen kadınlar kariyerlerine hak ettikleri seviyede yeniden başlayabilecek

İşe dönen kadınlar kariyerlerine hak ettikleri seviyede yeniden başlayabilecek

“Dünyada ve ülkemizde, herhangi bir nedenle kariyer molası vermek durumunda kalan kadınlar, tekrar iş hayatına dönmeye karar verdiklerinde genelde kendilerine ve mesleki yeterliliklerine inançlarını kaybetmiş oluyorlar ya da daha üzücüsü, negatif ayrımcılığa uğruyorlar. Birçok kadın, hız kazanmak, becerilerini geliştirmek veya yeni beceriler kazanmak için bir geçiş dönemine ve eğitim desteği ile mentorluğa ihtiyaç duyuyor. Şirketlerin, özellikle de iş yapış biçimlerinin bu denli hızlı değiştiği günümüz şartlarında, işe dönen kadınların kariyerlerine hak ettikleri seviyede yeniden başlayabilmeleri için açığı kapatmak amacıyla gerekli desteği, özellikle eğitim anlamında vermesi çok önemli. Günümüzde kariyer odaklı online eğitimlerin, yetenek yönetiminde ve organizasyonların stratejik hedeflerine ulaşmalarında kritik bir rol oynadığı inkâr edilemez bir gerçek. Çalışan açısından baktığımızda ise online eğitimlerden sonra çalışanların iş performanslarının arttığını ve kariyer gelişimlerinde belirgin ilerlemeler kaydettiklerini biliyoruz. Beyaz yakalı profesyonellerin kariyer yolculuklarını destekleyen bir marka olarak, bu doğrultuda çalışmalar yapan YenidenBiz Derneği ile iş birliği yapmaktan çok mutluyuz.”

YenidenBiz Derneği’nin destekçisi olarak eğitim odaklı çalışmalarında derneğe ve adaylara gerekli desteği sağlayacaklarının altını çizen Karagül, Teedo’nun kadrosunda çok değerli, tamamı üst düzey sektör profesyonellerinin olduğunu hatırlattı ve kadın adaylara hem mesleki hem de kişisel tecrübelerini aktaracaklarını söyledi. Karagül ayrıca, eylül ayında Teknolojide Kadın Derneği (Wtech)’nin Kurucu Başkanı Zehra Öney liderliğinde gerçekleşecek ‘İş’te Kadın: Yöneticilik ve Liderlik Eğitimini’ de hatırlatarak iş birliğinde bu etkinliğin de çok anlamlı olacağına değindi.

İş birliği ile kadınlar güvenini yeniden kazanacak

İş birliği ile kadınlar güvenini yeniden kazanacak

Kadınların iş hayatına dönüşü aşamasında, onları gelişim programları ile yeni dünyanın yetkinliklerine hazırlamak istediklerini ifade eden YenidenBiz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Akademi Komite Başkanı Banu İşçi Sezen de karşılaştıkları zorlukları aşmaları açısından iş birliğinin çok önemli olduğunu söyledi. Sezen, “Teedo’nun sunduğu eğitim imkanları, kadınların hem kişisel hem de mesleki gelişimlerini destekleyecek. Aynı zamanda kadınların kendilerine olan güvenlerini yeniden kazanmalarına ve iş dünyasında hak ettikleri yerleri almalarına yardımcı olacaktır. Teedo'nun bu anlamlı desteği, kadınların kariyerlerinde yeni bir sayfa açmalarına olanak tanıyacak” dedi.

İş birliği ile ilgili değerlendirmede bulunan YenidenBiz Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkan / Eş Başkanı Selen Kocabaş da "Kadınların iş gücüne katılımını artırmak ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında olmak bizim en önemli misyonlarımızdan biri… Kadınların iş hayatına geri dönmeleri kadınlar için bir fırsatın çok ötesinde toplumsal kalkınma için bir zorunluluk. Teedo ile yaptığımız bu iş birliği, kadınların iş hayatına güçlü bir şekilde geri dönmelerini sağlayacak önemli bir adım. Teedo'nun sunduğu bu eğitimler ve sağladığı destekler, adaylarımızın hem kendilerine olan güvenlerini artıracak hem de mesleki yeterliliklerini geliştirmelerine büyük katkı sağlayacak. Bu işbirliğinin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında ve eşit şartlarda ekonomik hayata katılımında önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Teedo'ya bu anlamlı desteklerinden ve iş birliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.


0/(0)
19 Ağustos 2024 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler