KAGİDER İlk Kez Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 02 Ekim 2024 Çarşamba

KAGİDER, Sürdürülebilirlik Raporu’na dair detayları ilk kez kamuoyuyla paylaştı. 22 yılda tam 80 proje ile yüz binlerce kadının hayatına etkide bulunulduğu açıklandı.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), 2002 yılında kurulduğu tarihten bu yana ilk kez Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. İstanbul Raffles Otel’de düzenlenen basın toplantısında rapora dair detaylar paylaşıldı. Kadının sadece ekonomik olarak değil politik ve sosyal olarak da güçlenmesini amaç edinen KAGİDER, bugüne kadar gerçekleştirdikleri tüm faaliyet, iş birlikleri ve projeleri bu raporda gözler önüne serdi. Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı kabul ettiği 25 Eylül 2015 tarihinin yıldönümünde gerçekleşen basın toplantısında KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu yer aldı. Bezircioğlu’nun yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ile KAGİDER üyesi girişimci kadınlar da basın toplantısında yer aldı.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Alanında Önemli Adımlar

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Alanında Önemli Adımlar

Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilirlik ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki en önemli yol haritasını sunduklarını vurgulayan Bezircioğlu, küresel hedeflerine hizmet etmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. 17 maddeden oluşan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan 9’una doğrudan katkıda bulunduklarını belirten Bezircioğlu, “KAGİDER’in 22 yıllık yolculuğu, sadece bir sivil toplum kuruluşunun büyümesi değil, aynı zamanda bir toplumun köklü değişiminin hikâyesidir” şeklinde konuştu. Dernek olarak kuruluşlarından itibaren kadın girişimciliğini desteklediklerini belirten Bezircioğlu, kadınların ekonomik hayatta daha görünür hale geldiğine dikkat çekti. Bu hedefle toplumsal cinsiyet alanında önemli adımların atıldığının da altını çizdi.

250 Bin Kişilik İstihdam Gücü

Esra Bezircioğlu, dernek olarak 22 yıldır 46 farklı sektörden 500’ü aşkın üyeyle beraber 110 milyar dolarlık ciro ve 250 bin kişilik istihdam gücüne ulaştıklarını açıkladı. Bezircioğlu, Türkiye ekonomisinin %10’unu temsil ettiklerini söyledi. Bugüne kadar hayata geçirdikleri projelerle sadece kadın girişimciliğini desteklemekle kalmayıp, aynı zamanda iş dünyasında kadın çalışan oranlarını artırarak yüz binlerce kadının hayatına dokunduklarından bahseden Bezircioğlu, uluslararası platformlarda da etkin bir rol üstlendiklerini dile getirdi.

Türk kadın girişimciler için dünya ekonomisine yön verecek bir yol haritası çizdiklerini belirten Bezircioğlu, “Özellikle bu yıl Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi’nde Türkiye’yi temsil edecek genişleme aday ülke üyelerinden biri olarak seçilmenin yanı sıra, EBRD komitesine Türkiye’den seçilen tek dernek olduk. Bu rapordaki tüm bilgiler de 22 yıllık KAGİDER etkisinin dünyaya ve tüm Türkiye’ye yayıldığını gösteren en önemli kanıtıdır” şeklinde konuştu.

Daha Adil, Eşit ve Sürdürülebilir Bir Dünya

Daha Adil, Eşit ve Sürdürülebilir Bir Dünya

Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı ve daha yaşanabilir bir dünya yaratmayı hedeflediklerini ifade eden Bezircioğlu, bugün bu vizyonla, daha adil, eşit ve sürdürülebilir bir dünya için çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini belirtti. Bezircioğlu, gelecek dönemdeki hedefleri arasında kadın girişimcilerin uluslararası arenada daha fazla temsil edilmesini sağlamak olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı: “Öncelikle, kadın girişimcilerin uluslararası arenada daha fazla temsil edilmesi için çaba harcayacağız. Bunun için uluslararası etkinliklere daha aktif katılacak, kadın girişimcileri uluslararası platformlarda daha görünür hale getirecek ve onların seslerini duyuracak etkinlikler düzenleyeceğiz. Uluslararası iş birliklerini güçlendirmek de önceliklerimiz arasında. Bu kapsamda, diğer uluslararası kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve devletlerle daha sıkı iş birlikleri kuracak, ortak projeler geliştirecek ve bilgi paylaşımını artıracak çalışmalar yapacağız.”

162 Paydaş Şirket ile 80 Proje Hayata Geçirildi

Sürdürülebilirlik Raporu’na dair detayları basın mensuplarıyla paylaşan KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Beyza Beyzade Berkol ise bugüne kadar önemli adımlar atarak, birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Şimdiye kadar 162 paydaş şirket ile 80 projeyi hayata geçirdiklerini açıklayan Berkol şöyle konuştu:

“Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak fırsat eşitliği sağlamayı ve kadınların finansmana erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Kadınların liderlik pozisyonlarında daha fazla yer alması için çaba sarf ediyor ve Türkiye'de kadınların eşit temsili ve yaşam haklarının güvence altına alındığı bir gelecek hayal ediyoruz.” Tüm bu projeler ile kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmelerine katkı sağladıklarını dile getiren Berkol, bu sayede toplumsal cinsiyet eşitliğine ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.


0/(0)
02 Ekim 2024 Çarşamba
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.