Hepsiburada, Kadın Kooperatifi Sayısını İki Katına Çıkarıyor

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 18 Ekim 2024 Cuma

Hepsiburada, Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Kooperatifler Yılı ilan edilen 2025 yılı için gerçekleştirmeyi plandıkları hedeflerini paylaştı. Buna göre, e-ticaret ile satış yapan kadın kooperatif sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Türkiye’de girişimci kadınları ve kadın kooperatiflerini destekleyen ilk e-ticaret platformu olarak bilinen Hepsiburada, Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Kooperatifler Yılı ilan edilen 2025 yılı öncesinde hedeflerinden bahsetti. Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programı kapsamında bugüne kadar 280 kadın kooperatifini e-ticarete kazandırdıklarını belirten şirket, Türkiye genelinde Hepsiburada üzerinden ticaret yapan kadın kooperatiflerinin sayısını 2025’te iki katına çıkarmayı hedefliyor. Öte yandan Türkiye’de 2024 yılı verilerine göre yaklaşık 1100 kadın kooperatifi bulunduğu da belirtildi.

Hepsiburada Kurumsal İlişkiler, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Direktörü Cem Tanır, 2025 yılındaki hedeflerine dair açıklamalarda bulundu. 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi’nin ardından bölgedeki kadın kooperatiflerinin e-ticarete kazandırılması için de özel bir dayanışma hareketi başlattıklarını vurgulayan Tanır:

"Bölgedeki 40’tan fazla kadın kooperatifine Hepsiburada’da mağaza açmakla kalmadık, farklı kooperatiflerin ürünlerinden "Kadının Emeği, Geleceğin Temeli" adını verdiğimiz özel bir kutu yaparak hem kendi paydaşlarımıza hediye ettik hem de platformumuz üzerinden satışa çıkardık. O gün deprem bölgesinde başlattığımız seferberliği, tüm Türkiye’ye yaymayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. Uluslararası Kooperatif Yılı ilan edilen 2025 yılı için de Hepsiburada olarak kadın kooperatiflerini e-ticarete kazandırmaya hazır olduklarını belirtti.

“Kadın Kooperatifleri, Toplumsal Dönüşümün de Lokomotifi”

Kadın Kooperatifleri, Toplumsal Dönüşümün de Lokomotifi

Tanır, kadın kooperatiflerini sadece sürdürülebilir yerel kalkınmanın değil, aynı zamanda toplumsal dönüşümün de lokomotifi olarak gördüklerinden bahsetti. Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programı kapsamında bugüne kadar 56 binden fazla kadın girişimciyi özel desteklerle e-ticarete kazandırdıklarını belirtti. Kadın kooperatiflerinin özgün ihtiyaçlarına yönelik geliştirilmiş, ayrı bir destek paketi de oluşturduklarını dile getiren Tanır, bugüne kadar 280 kadın kooperatifinin, Hepsiburada’da binlerce ürün listelediğini söyledi. Kadın kooperatiflerinin, geleneksel üretimlerini katma değerli ürünlere dönüştürüp e-ticaret sayesinde Türkiye ve dünyaya sattıklarını dile getiren Tanır:

“Bu satışlardan kazandıkları gelirle sadece ekonomik güç elde etmediler, faaliyet gösterdikleri bölgenin dönüşümüne de katkıda bulundular. Kadınların kadim bilgilerinin ekonomik değerini ve cinsiyetler arası eşitliği gösterdiler, çocuklar ve gençlerin ufuklarını açtılar.” şeklinde konuştu. 

Kadın Kooperatiflerine Özel Destek Paketi

Hepsiburada, Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programı kapsamında kadın kooperatiflerine özel bir destek paketi sunuyor. Destek paketi kapsamında kadın kooperatiflerine hiçbir süre ya da ciro sınırı olmaksızın kendi ürettikleri ürünlerde sadece yüzde 1 komisyon uygulanıyor ve ücretsiz kargo desteği veriliyor. Kadın kooperatifleri ayrıca ücretsiz fotoğraf çekimi, ürünlerini ön plana çıkarmaları için hediye HepsiAd bakiyesi, ücretsiz entegrasyon, indirimli ön muhasebe desteği gibi avantajlardan da yararlanabiliyor. Aynı zamanda Girişimci Kadınlar Finansal Engelleri Aşıyor projesi kapsamında 8 büyük bankanın Hepsiburada’daki kadınlara özel sunduğu bankacılık ürünlerini de kullanabiliyor.

Hepsiburada öte yandan kadın kooperatiflerini e-ticarete kazandırmak için kadın kurumlarıyla da iş birliği yapıyor. Şirket, Kadın Dostu Markalar platformuyla birlikte 22 Ekim 2024 Salı günü kadın kooperatiflerine “E-ticarete Giriş” eğitimi verecek.


0/(0)
18 Ekim 2024 Cuma
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.