İpek Kıraç: “Güçlü kadınlara ihtiyacımız var”

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 10 Mart 2025 Pazartesi

Suna’nın Kızları’nın kurucusu İpek Kıraç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Kız çocuklarının ayrımcılığa, baskıya ve şiddete maruz kalmadan eğitimlerini kesintisiz sürdürebileceği, kendi hayatlarıyla ilgili karar verme özgürlüğüne sahip olacağı bir dünya için çalışıyoruz. Bu hedefe ulaşmak için hepimize sorumluluk düşüyor.” dedi.

Suna’nın Kızları’nın kurucusu İpek Kıraç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadınların karar alma mekanizmalarındaki temsiliyetinin artmasının toplumu dönüştüreceğine dikkat çekti. Kıraç, “Adil ve barışçıl bir toplum için güçlü kadınlara ihtiyacımız var. Bu sebeple kadınların her alanda temsiliyeti ve karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almalarının, toplumun geleceğini şekillendirecek bir dönüşüm yaratacağına inanıyorum.” dedi.

“Kız çocukları, güçlü kadın rol modellerle büyümeli”

Kız çocuklarıın kendi potansiyellerini keşfetmeleri ve özgüvenle ilerlemeleri için güçlü kadın rol modellerle büyümelerinin kritik olduğunu ifade eden İpek Kıraç, “Kız çocukların güçlü kadın rol modellerle büyümesi, onların kendi potansiyellerini keşfetmelerine, haklarını savunmalarına ve özgüvenle yol almalarına olanak tanıyacaktır. Kadınlar birbirine destek oldukça, kız çocuklar da bu gücü hissederek geleceğe daha büyük bir umutla bakacaktır.” şeklinde konuştu. Suna’nın Kızları’nın bu dayanışmayı güçlendirmek için çalıştığını vurgulayan Kıraç:

“Suna’nın Kızları, kız çocuklarla birlikte, nesilden nesile büyüyecek bu dayanışmanın güçlenmesi; kız çocukların ayrımcılığa, baskıya ve şiddete maruz kalmadan, eğitimlerini kesintisiz devam ettirecekleri, kendi hayatlarıyla ilgili karar verme özgürlüğüne sahip olacakları bir dünyanın inşası için çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

“Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli”

Kız çocuklarının güvenli, destekleyici bir çevrede büyümesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirten İpek Kıraç, politika yapıcıların, özel sektörün ve hizmet sağlayıcıların daha kapsayıcı politikalar geliştirmesinin önemine dikkat çekti. Kıraç sözlerini tamamlarken, “Toplumsal algının oluşması ve gelişmesinde belirleyici olan medyanın da fırsat eşitliğini desteklemesi kritik önem taşıyor.” dedi.


0/(0)
10 Mart 2025 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.