TÜRKİYE’DE BİR İLK: BEKAR ANNELER GÜNÜ

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 01 Ekim 2024 Salı

Bekar Anneler Derneği, düzenlediği etkinlikle Türkiye’de ilk kez “Bekar Anneler Günü”nü kutladı. 23 Eylül’de gerçekleşen etkinliğe alanında uzman derneklerin başkanları ve fikir liderleri de katılım gösterdi.

Türkiye’de ve dünyada sayıları her geçen gün artan bekar annelerin (single mom) sorunlarını 360 derece ele almak, güçlenmelerini, toplumda kabul görmelerini, ekonomik ve entelektüel anlamda desteklenmelerini sağlamak adına kurulan Bekar Anneler Derneği, 23 Eylül’de bir ilke imza attı. Dernek, Türkiye’de ilk kez Bekar Anneler Günü’nü kutladı. 

Bekar anne sorunlarını 360 derece ele almak için hayata geçirilen etkinliğin konuk listesinde Yanındayız Derneği, YenidenBiz Derneği ve AÇEV de yer aldı. Etkinlik boyunca bekar anneleri güçlendirecek konular ele alındı. Açılış konuşmasını Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş gerçekleştirdi. Bekar Anneler Derneği Başkanı Serap Yelkenci de derneğin başarılarına dair açıklamalarda bulundu. 21 MART 2024 tarihinde kurulan derneğin aynı gün gerçekleşen ilk “Bekar Anneler Konferansı”nı gerçekleştirdiklerini belirten Yelkenci, bekar annelik kavramına ve annelerin ihtiyaç duyduğu konulara değindiklerinden bahsetti. Bu süreçte MEB ile “PDR ve Sınıf Öğretmenleri için Bekar Ebeveyn Çocukları Farkındalığı Seminerleri” görüşmeleri de gerçekleştirdiklerini ifade etti. İBB ile mahalle evlerinin kullanımına ve bekar anneler için seminer/ eğitim alanı sağlanması konusunda çalışmalara başladıklarını söyleyen Yelkenci, hem sosyal medyada hem de web sitelerinde aktif olarak annelere ulaşmaya ve hedef topluluklarını büyütmeye devam ettiklerini dile getirdi. 

Derneğin güçlenmesi ve bekar annelere verimli bir işleyiş sunması için firmaların, pazarlama, medya dünyasının da desteğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Derneğin yönetim kurulu üyeleri Hande Yinanç ve Nihan Ece de bekar annelerin toplumdaki varlığının ancak bu şekilde güçlendirileceğine dikkat çektiler. Aynı zamanda istihdam, eğitim, kurum içi sadakat çalışmaları ile bu büyüyen gruba erişmenin yolunun yine özel sektör ve medya gücünden geçtiğini ifade ettiler.

Etkinlikte yer alan diğer konuklar da bekar anneleri çocuk gelişimi, baba ve çocuk ilişkisi, kişisel farkındalık, finansal okur yazarlık, esnek çalışma imkânları, yeniden işe dönüş imkanları ve ilham veren kariyer yolculukları konusunda bilgilendiren konuşmalar gerçekleştirdi.


0/(0)
01 Ekim 2024 Salı
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.