IŞILDAYANLAR KONFERANSI YAKLAŞIYOR

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 01 Ekim 2024 Salı


Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan “IŞILDAYANLAR Konferansı” 9 Ekim’de Raffles Hotel İstanbul’da gerçekleşecek. İnovasyon ve teknoloji, sosyal etki, sanat, spor, gastronomi, iş dünyası ve girişimcilik gibi farklı alanlarda ışıldayan kadınlara ve ışıldatan erkek lidere, “IŞILDAYANLAR Ödülleri” takdim edilecek.

IŞILDAYANLAR, kadınların sosyal ve ekonomik kalkınmadaki değerini öne çıkaran bir platform olarak sürdürülebilir bir gelecek için kadınların başarı hikâyeleriyle örnek olmaları ve ilham vermelerini misyon ediniyor. Bu kapsamda düzenledikleri IŞILDAYANLAR Konferansı, bu yıl üçüncü kez gerçekleşecek. 9 Ekim tarihinde Raffles Hotel İstanbul’da düzenlenecek olan konferansta ilham veren konuşmacılar ve bu alanda öncü markalar yer alacak.

İnovasyon ve teknoloji, sosyal etki, sanat, spor, gastronomi, iş dünyası ve girişimcilik gibi farklı alanlarda ışıldayan kadınlara ve ışıldatan erkek lidere, oylama sistemi PwC Türkiye tarafından denetlenen IŞILDAYANLAR ÖDÜLLERİ sunulacak. Ayrıca, IŞILDAYANLAR İş Dünyasında Kadın Etki ENDEKSİ açıklanacak.  

özlem güsar kırpık“Işıldamak ve Birbirimizi Işıldatmaya Kararlılıkla Devam Edeceğiz” 

OGGUSTO ve IŞILDAYANLAR Platformu Kurucusu Özlem Güsar,kadınların toplumsal ve ekonomik hayatta daha fazla yer almasının sadece onlar için değil, toplumun tüm kesimlerinin daha güçlü ve adil bir geleceğe sahip olmasını sağlayacağını vurguladı. Kadınların gücüyle sürdürülebilir bir geleceğin mümkün olduğuna inandıklarını belirten Güsar, bu doğrultudaki amaçlarının, ışıldayan kadınların ve birlikte ışıldayan erkeklerin hikâyelerini paylaşmak, ilham ve örnek olmak, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalık yaratmak olduğunu ifade etti.

Her yıl artan bir ilgiyle karşılanan çalışmalarında ışığın yansıyarak çoğaldığına, deneyimlerin yol gösterdiğine tanık olduklarının altını çizen Güsar, bu yıl iddialarının IŞILDAYANLAR Platformu’na dönüşmek olduğunu vurguladı. Güsar, sözlerine, “PwC Türkiye tarafından oylama sistemi denetlenen, halkın ve itibarlı bir jürinin adayları belirlediği IŞILDAYANLAR Ödül Programımız ve IŞILDAYANLAR İş Dünyasında Kadın Etki Endeksiile geçen sene verdiğimiz sözleri tutarak bu iddiamızı perçinleyeceğiz. Sözümüz söz: Işıldamak ve birbirimizi ışıldatmaya kararlılıkla devam edeceğiz” şeklinde devam etti. Güsar sözlerini tamamlarken, bu yıl konferansta ilk kez uluslararası konuşmacıların da yer alacağını belirtti.

Konferansta Yer Alacak İlham Veren Konuşmacılar 

OGGUSTO tarafından düzenlenen IŞILDAYANLAR Konferansı bu yıl da ilham veren konuşmacılara yer verecek. Üstelik bu yıl konferansta ilk kez uluslararası konuşmacı da olacak. Xponential Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tariq Qureishy, oyuncu Aslı Enver, oyuncu,  komedyen ve senarist Yasemin Sakallıoğlu, gazeteci yazar Fatih Altaylı, milli yüzücü Aysu Türkoğlu, tarihçi yazar Saffet Emre Tonguç, ralli pilotu ve klinik psikolog Kübra Denizci, aşçı Refika Birgül, Urla Vino Locale Kurucu Ortağı ve sahibi Seray Kumbasar, Denizbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Ateş, Mastercard Doğu Avrupa Pazarlama ve İletişim Başkan Yardımcısı Yasemin Develioğlu, L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen ve Pin Drinks Genel Müdürü Emre Sever gibi alanında öncü isimler sahnede yer alacak.  

IŞILDAYANLAR Konferansı’nı bu yıl Yekta Kopan ve Burcu Hakyemez Dal yönetecek. Mercedes, Mastercard, Denizbank, Socar, Türk Hava Yolları, Aptamil, Arksigner, Binance gibi öncü markalar özel oturumlar ve deneyim alanlarında spordan bilim ve teknolojiye, sürdürülebilir tarımdan güzelliğe çeşitli alanlarda katılımcılara özel anlar yaşatacak. İyi ki Filantropi Vakfı ve Yeniden Biz ise stratejik ortak olacak.   

“IŞILDAYANLAR” Ödülleri

Bu yıl IŞILDAYANLAR Platformu kapsamında ilk kez IŞILDAYANLAR Ödülleri düzenlenecek. Ödüller ile ışıldayan kadın başarı hikâyelerinin çoğalması için güçleri birleştirmek hedefleniyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin simgesi olarak toplumda ve iş dünyasında öncü, tüm kadınlara ve genç nesillere ilham veren, yol gösteren, güven veren, umut kaynağı olan ışıldayan kadınlar ödüllendirilecek. İnovasyon & Teknoloji Işıldayanı, Sanat Işıldayanı, Sosyal Etki Işıldayanı, Spor Işıldayanı, Gastronomi Işıldayanı ve İş Dünyası ve Girişimcilik Işıldayanı Kadınlar kategorilerinde ödüller açıklanacak. Ayrıca, kadınların ışıldaması için etki üretenleri takdir etmek ve saygı gösterme amacıyla, kadınlara eşit fırsat sağlayan ve uygulamaları ile bu konuda toplumda farkındalık yaratan erkek lider belirlenecek.   

Tüm adaylar şeffaf bir süreçle halka açık şekilde belirlenecek. İtibarlı kanaat lideri Jüri Kurulu tarafından değerlendirilecek. Oylama sistemi PwC Türkiye tarafından denetlenecek. 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Yeni Yol Haritası 

Konferansta, ZENNA Danışmanlık tarafından, IŞILDAYANLAR’a özel hazırlanan İş Dünyasında Kadın Etki Endeksi de açıklanacak. Geçen yıl bu alanda başlatılan araştırma, bu yıl bir endeks çalışmasına dönüştürülerek güçlendiriliyor. Endeks ile kadınların toplumsal ve ekonomik hayattaki yerinin ve etkisinin ölçülmesi amaçlanıyor. Bu doğrultuda kadınların güçlenmesinin sosyal ve ekonomik kalkınma üzerindeki etkileri derinlemesine ele alınacak. Böylece endeks, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmaya ve iş dünyasına yeni bir yol haritası sunmaya hizmet edecek. 


0/(0)
01 Ekim 2024 Salı
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.