“Kadın Girişimcilerden Fırsat Eşitsizliğine Güçlü Bir Yanıt”

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 11 Ekim 2024 Cuma

Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, "11. TechAnkara Proje Pazarı" etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte kadın girişimciler tarafından fırsat eşitsizliğine karşı meydan okuma geldi.

Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, başkentteki teknoloji geliştirme ve organize sanayi bölgeleri, üniversiteler, AR-GE kuruluşları, kuluçka merkezleri ve girişimcilik ekosistemi paydaşlarının iş birliğiyle "11.TechAnkara Proje Pazarı" etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte kadın girişimciler fırsat eşitsizliğine karşı meydan okudu.

Etkinlik kapsamında "Kadın Girişimcilerle Geleceğe Yön Vermek" başlıklı bir panel gerçekleştirildi.  Kadın girişimcilerin fırsat eşitsizliğine meydan okunduğu belirtilen panelin moderatörlüğünü İNOVEST Kurucusu ve ANGİKAD Genel Sekreteri Dr. Ayşe Kuyrukçu üstlendi. Kuyrukçu, kadın girişimcilerin fırsat eşitsizliğine karşı mücadelesine dikkat çekerken, sivil toplumun ve iş dünyasının bu konuda gösterdiği çabaların öneminden bahsetti.

Gelecekte Daha Adil Bir İş Ortamı Hedefleniyor

Dr. Kuyrukçu,  kadınların iş dünyasında fırsat eşitsizliğini aşmaları için atılan adımların artarak devam edeceğini vurguladı. Halihazırda birçok kurumun kadın-erkek eşitliği konusundaki farkındalığının arttığını da belirtti. Bunu sağlamak için birçok kurum yönetimlerinde ve çalışanlar arasında eşitlik sağlama hedefiyle adımlar atıldığını ifade ederek, “Gelecekte daha adil bir iş ortamı oluşturmayı umut ediyoruz” dedi.

Gelecekte Daha Adil Bir İş Ortamı Hedefleniyor

Panelde, ANGİKAD olarak kadın girişimcilere verdikleri desteklerden de bahsetti. ANGİKAD olarak, farklı seviyelerdeki kadınların her alanda daha güçlü varlık göstermesi için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. TechAnkara Proje Pazarı'nda kadın girişimcilerin teknolojik inovasyonlara öncülük etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kuyrukçu:

“Bu etkinlikte, teknoloji geliştiren kadınlarımızı görmek bizi çok mutlu ediyor. İlk 10'a kalan finalistler arasında da kadın kurucuların ve yönetimde kadın dengesine önem veren girişimcilerin varlığı, fırsat eşitsizliğine karşı verilen mücadelenin etkinliğini gözler önüne seriyor" şeklinde konuştu.

Panel boyunca fırsat eşitsizliğine karşı atılan adımlar ve kadınların teknolojideki öncü rolleri hakkında konuşmalar yapıldı. Panelde kadın girişimciliğinin geleceği üzerine konuşma yapan diğer isimler arasında; Sena Tarım (Biopols CEO), Pınar Baran (İş Bankası Ankara Girişimcilik Şube Müdürü), Gülcan Demirkol (Sosyal Girişimci & Yatırımcı, Arya Yatırım Platformu Üyesi) ve Hande Öztürk (TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı) gibi isimler yer aldı.


0/(0)
11 Ekim 2024 Cuma
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.