Kanat Çırpan Kelebekler Kadınların Sesi Oluyor

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 12 Ekim 2024 Cumartesi

15 sanatçının yer aldığı Cansiparane sergisi, Gama Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.  Kelebeklerin zarif formlarını yansıtan eserler, aynı zamanda kadına yönelik şiddet ve insan hakları ihlallerine karşı direnişin ve özgürlüğün de güçlü birer sembolü olarak görülüyor.

15 sanatçının yer aldığı kolektif bir sanat projesi olan Cansiparane sergisi, çağdaş mozaik sanatçısı Gözde Tolan’ın liderliğinde Gama Gallery’de sanatseverlerle buluşacak. 20 Kasım - 21 Aralık tarihleri arasında kapılarını açacak olan sergi, Mirabal Kardeşlerin Dominik Cumhuriyeti’nde özgürlük ve eşitlik için verdikleri cesur mücadeleyi sembolleştiriyor. Sergi, bireysel ve kolektif direnişin gücünü zarif bir estetikle birleştiren 25 parça eserden oluşuyor. Eserlerde kelebeklerin kanat çırpışları ise kadınların toplumsal değişim ve mücadeledeki rolüne ve etkisine bir gönderme yapıyor.

Gözde Tolan’ın liderliğindeki sergi, bir sanat etkinliğinden daha fazlasını ziyaretçilere sunmayı hedefliyor. Sanatseverleri toplumsal hafızanın derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkarıyor.  Sergi kapsamında, adalet ve eşitlik arayışında yankılanan sessiz bir çığlığın dönüşümü simgeleniyor. Bununla birlikte sergi herkesi, kadınların evrensel mücadelesinden ilham alarak kendi sesini bulmaya davet ediyor. 


0/(0)
12 Ekim 2024 Cumartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.