KÜÇÜK YAZAR NEHİR LAL GÖKÇE'DEN ANLAMLI DESTEK

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 15 Ekim 2024 Salı

"Dünyayı Kurtaran Kız" kitabının yazarı Nehir Lal Gökçe, Kadın Dostu Markalar Platformu iş birliği ile Hatay’da 2 yıldır faaliyetlerini sürdüren İYİLİĞE BİR İLMEK atölyelerinde Hatay’ın üreten kadınlarına anlamlı destekte bulundu. Büyük hayallerinin peşinden koşan küçük bir yazar olarak dikkat çeken Nehir, çevre sorunlarına duyarlılığı ile de fark yaratıyor.

Nehir Lal Gökçe, bir gün su kaynaklarının bol olduğu yerlerden kurak bölgelere su taşıyabilecek sistemler geliştirmeyi hayal etti. Isıya ve buharlaşmaya dayanıklı dronlar ve yer altından su taşıyan borular gibi yenilikçi fikirler üzerinde çalışmalar yaptı. Ancak, bu projelerin hayata geçmesi için büyük bir bütçe gerektiğini fark eden Nehir, farkındalık yaratmak amacıyla bir hikaye kitabı yazmaya karar verdi ve "Dünyayı Kurtaran Kız" adlı kitabını kaleme aldı.

Nehir, çevre bilincini artırmak için sadece yazmakla kalmadı; okulunda öğretmenlerine ve arkadaşlarına iklim krizi ve çevre sorunlarıyla ilgili konuşmalar yaparak bilinçlendirme çalışmalarına başladı. Sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem veren küçük yazar, kitabının satışından elde ettiği geliri anlamlı bir destek projesine dönüştürdü.

"İyiliğe Bir İlmek" Projesiyle Hataylı Kadınlara Destek

İyiliğe Bir İlmek Projesiyle Hataylı Kadınlara Destek

Nehir Lal Gökçe, "Dünyayı Kurtaran Kız" kitabının satışlarından elde edilen gelirle, Kadın Dostu Markalar Platformu iş birliği ile Hatay'da faaliyet gösteren, her biri depremden olumsuz etkilenen çok sayıda kadının da üretimini destekledi. Kurumsal şirketler için el emeği ürünler hazırlayan Hataylı kadınlar, İyiliğe Bir İlmek Atölyeleri’nde bu kez Dünyayı Kurtaran Kız kitabının ayraçlarını küçük yazar için ördüler. Kadınların dayanışma içinde üretim yapmalarına katkı sağlayan bu proje kapsamında, 5 Ekim’ de atölyeleri ziyaret eden Nehir, kadınların çalışmalarını yerinde inceledi. Hatay’ın yetenekli kadınlarından örgü tekniklerini öğrenip, ayraçların iyiliğe atılan ilmeklerine de eşlik etme fırsatı buldu.

Nehir bu günlerde, okurlarıyla paylaşacağı el emeği ayraçları buluşturmanın heyecanını yaşıyor. Bu sosyal sorumluluk projesiyle yaşıtlarına ilham veren Nehir Lal Gökçe, bu işbirliği ile Hataylı kadınların emeğini de daha geniş kitlelere ulaştırarak dayanışmanın gücünü pekiştiriyor.

Kadın Dostu Markalar Platformu Kurucusu Nazlı Demirel de bu anlamlı iş birliğine dair yaptığı açıklamada Nehir’in projesine şu sözlerle destek verdi:

"Dünyayı kurtaran kızın hikayesini okurken, kalbinizde iyiliğin gücünü hissetmenizi diliyorum. Hataylı kadınların emekleriyle hazırlanan bu ayraçların kitap ile birlikte, hem okumayı hem de dünyasını seven ve koruyan daha fazla insanın kitaplığına girmesi dileğiyle..."

Destek olmak ve dayanışma ruhunu yaşatmak için bu güzel projeye katılın!

Kitabı satın almak için: https://www.kitapperonu.com/dunyayi-kurtaran-kiz


0/(0)
15 Ekim 2024 Salı
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.