Sabancı Vakfı’ndan “Dünya Kız Çocukları Günü”ne Özel Film

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 21 Ekim 2024 Pazartesi

Sabancı Vakfı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ne özel olarak, “Sen Kız Biz Yanındayız” mesajıyla hazırlanan bir film yayınladı. Filmde, kız çocuklarının kendi dünyalarında yanlış buldukları normlara tepki göstermeleri, kısacası “kız”maları için cesaret verici mesajlar veriliyor.

Sabancı Vakfı 50. Yılında, “Dünya Kız Çocukları Günü” kapsamında hazırlanan bir film yayınladı. Başta kadınlar ve kız çocukları olmak üzere tüm bireylerin haklardan eşit yararlandığı bir toplum oluşturmayı misyon edinen Sabancı Vakfı, filmde önemli mesajlara yer verdi. Bu mesajlar yoluyla kız çocuklarının; eğitim hakkı, toplumsal cinsiyet eşitliği, birey olma ve önyargılara karşı olan mücadelelerinde yalnız olmadıklarının altı çizildi.

Yaşadıkları zorluklara karşı haklarını savunmaları ve potansiyellerini gerçekleştirmeleri için kız çocuklarının yanlarında olan Sabancı Vakfı, film ile tüm cehalete ve eşitsizliklere karşı “Kız ki büyüsün hayallerin, kız ki değiştir” diyerek her kız çocuğunun kendi yolunu çizebilmesi için anlamlı bir çağrı yapıyor.

Sen Kız Biz Yanındayız

Sen Kız Biz Yanındayız

Sabancı Vakfı, kız çocuklarının eşitlik meselesinin sadece bireysel bir hak değil, bir ülke meselesi olduğuna da vurgu yapıyor. Toplumsal gelişme ve ilerlemenin ancak kız çocuklarının fırsat eşitliğine sahip olmasıyla mümkün olacağının altını çiziyor.

Sabancı Vakfı, 50 yıldır olduğu gibi ileride de her kız çocuğunun eşit fırsatlara sahip olması ve potansiyellerini gerçekleştirmesi için #SenKızBizYanındayız diyerek, aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini paylaşıyor.

TBWA/Istanbul imzası taşıyan filmin yönetmenliğini Yiğit Karagöz yapıyor. Filmin yapımcılığını ise Organic Film üstleniyor.

Filmi izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=8Nxgv-v1jKk


0/(0)
21 Ekim 2024 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.