Sahibinden.com Bir İlke İmza Attı

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 27 Eylül 2024 Cuma

Sürdürülebilirlik Akademisi ve Intertek iş birliğiyle belgelendirilen kurumların dünya çapında sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Türkiye’de ise bu sertifikaya sahip olan ilk e-ticaret platformu “sahibinden.com” oldu.

İş yaşamında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlar, bu yaklaşımlarını belgelendirerek iş dünyasındaki dönüşümün öncüleri arasında yer alarak “İş’te Eşit Kadın Sertifikası” almaya hak kazanıyorlar. Sürdürülebilirlik Akademisi ve Intertek iş birliği ile iş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlar bağımsız bir denetim sonrası sertifikalandırılıyor. 

Sertifikaya hak kazanan özel şirketlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin eşitlikçi yaklaşımlarının bu yöndeki dönüşümü desteklemesi hedefleniyor. Bağımsız sertifikasyon denetimlerini 100’den fazla ülkede denetim, gözetim, test, kalite denetimi ve sertifikasyona kadar pek çok alanda farklı sektörlerde hizmet veren İngiliz denetim şirketi Intertek gerçekleştiriyor.

İş’te Eşit Kadın Sertifikası alan kurumlar 2015’te Birleşmiş Milletler’e üye tüm ülkeler tarafından kabul edilen “17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacını” gerçekleştirme yolundaki sürece de katkı sağlıyorlar. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik yapılan her çalışma, kuruma yararlarının yanında, ulusal ve küresel ölçekte de bütünsel bir amaca hizmet ediyor.

Fırsat eşitliği kapsamındaki vaatlerini eyleme döken kurumlar Yönetim Sistemi, İşe Alım ve Çalıştırma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tedarik Zinciri ve Sosyal Etki başlıklarındaki 5 kritere göre denetleniyor. En temel hedef olarak ise kurumların sertifikaya hak kazanmalarını sağlayan uygulamalarının sürdürülebilir ve sürekli gelişime açık olmasına bakılıyor. Öte yandan sertifikanın geçerlilik süresi 2 yıl olarak belirtiliyor.

 Sertifikayı Almaya Hak Kazanan İlk E-Ticaret Platformu: “sahibinden.com”

Sürdürülebilirlik Akademisi ve Intertek iş birliğiyle belgelendirilen kurumların sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Bu kurumlardan biri de güçlü teknolojik altyapısı ve çağın gereklerine uygun iş modeliyle dikkat çeken “sahibinden.com” oldu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, sahibinden.com’un yapılan bağımsız denetim sonrası Türkiye’de İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanan ilk e-ticaret platformu olduğu duyuruldu.

sahibinden.com İnsan ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Güntulu Peker, şirketin “İş’te Eşit Kadın Sertifikası” almasına dair açıklamada bulundu. İş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemenin, kapsayıcı kurum kültürlerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Peker, “ Kadınların ekonomik yaşamda her seviyede aktif rol alması ve haklarının korunarak daha güçlü bir şekilde toplumda var olmaları, hem şirketlerin başarısı hem de ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için büyük önem taşıyor” dedi.

Kadın liderlerin iş dünyasına sağladığı katkıların, şirketlerin değerini ve imajını doğrudan olumlu etkilediğini gördüklerini belirten Peker sözlerini, “Yüksek empati yetenekleri ve inovasyonu tetikleyen çalışma azimleri, iş süreçlerinin iyileştirilmesinden müşteri ihtiyaçlarına daha duyarlı yanıt vermeye kadar birçok alanda fark yaratıyor. Bu değerlerin ışığında, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen iş stratejimiz ve projelerimizle ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamaya kararlıyız” şeklinde tamamladı.


0/(0)
27 Eylül 2024 Cuma
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.