Turuncu Eller’in Ürünleri Migros’ta Tüketicilerle Buluşuyor

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 22 Temmuz 2024 Pazartesi

Kadın girişimcilerin kurduğu Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, Migros Aile Kulüpleri’nde eğitimlerini tamamlayarak bundan böyle sertifikalı olarak üretim yapacak. Mandalina reçeli, enginarlı erişte gibi ürünlerini GÜMÖZ ismi ile markalaştıran Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin bu ürünleri, bundan böyle Migros raflarında da yer alacak.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım örgütü FAO'nun dünya genelinde düzenlediği yarışmada sıfır atık ve iyi tarım uygulamaları nedeni ile 2022’de ‘Dünya Gıda Kahramanı’ ödülüne layık görülen Turuncu Eller, Migros’un desteği ve alım garantisiyle büyüyor. Turuncu Eller’in mandalina reçeli ile başladığı üretim yolculuğu, mandalina kurusu, enginarlı erişte, zeytin yaprağı sirkesi, mandalina tatlısı, mandalinalı tahin helva, mandalina kolonyası gibi ürünlerle devam ediyor.

Toplumsal gelişime ve fırsat eşitliğine katkı veren Migros, hayata geçirdiği ‘Migros Aile Kulüpleri’nde eğitimini tamamlayan Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kadın girişimcilerini markalaşma serüveninde destekliyor. Migros, sıfır atık felsefesiyle desteklediği Turuncu Eller’in GÜMÖZ markalı yöresel ürünlerini, bundan böyle kendi mağazalarında tüketiciyle buluşturacak.

Turuncu Eller Artık Sertifikalı

Turuncu Eller’in ürününü tüketiciyle buluşturmanın yanı sıra yöresel gıda ürünleri yapımından gıda hijyenine, finansal okuryazarlıktan pazarlama ve markalaşmaya kadar birçok alanda eğitim almasını da sağlayan Migros, kadın girişimcilerin gelişimine de katkı sundu. Migros Aile Kulüpleri’nde Halk Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile yürütülen eğitim programında Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kadın girişimcilerinin meslek sertifikası almalarını da sağlayan Migros, kooperatif üyesi kadınların bundan böyle daha bilinçli üretim yapmalarının da önünü açtı.

Migros Aile Kulüpleri, 850 bin Kişiye Ulaşmayı Hedefliyor

Migros Aile Kulüpleri, 2027 sonuna kadar 850 bin kişiye ulaşma hedefleyerek çalışmalarını sürdürüyor. Yerel üreticilere destek veren ve tüketicilere de doğal ürünlere erişime imkanı sunan Migros Aile Kulüpleri’nin çatısı altında halen 300 bine yakın üyesi bulunuyor. Migros mağazalarının içinde yer alan Migros Aile Kulüpleri sayesinde 36 noktada 220’den fazla alanda mesleki ve hobi amaçlı ‘Milli Eğitim Sertifika’ eğitimleri veriliyor. Bugüne kadar 493 bin kişiye sertifikalı, yüz yüze eğitim sunan Aile Kulüpleri, 19 bini kadın 25 bin üyeye kendi işlerini kurma fırsatı sunarak hem ailelerine hem de ülke ekonomisine katkı sağladı.


0/(0)
22 Temmuz 2024 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler