Vanlı Kadın Yelkenciler Kupa İçin İstanbul’a Geliyor

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 18 Ekim 2024 Cuma

Türkiye’nin ilk ve tek kadın yat yelken yarışı olarak bilinen ve bu yıl 9.’su gerçekleştirilecek olan Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası’na, Vanlı kadın yelkenciler de katılacak. Make-A-Wish Türkiye desteği ile İstanbul’a gelecek olan kadın yelkenciler, 20 Ekim’de düzenlenecek Kupa’da rekabet edecek.

Riskli hastalıklarla mücadele eden çocukların dileklerini gerçekleştiren bir dernek olan ve bu yıl 25. yılını kutlayan Make-A-Wish Türkiye, Van’da yaşayan üniversiteli genç kızların oluşturduğu yelken takımının, İstanbul’daki 9. Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası’na katılımı için destek sağladı. Yaz boyunca Van Gölü’nde antrenmanlarını yapan genç yelkenciler, 17 Ekim’de İstanbul’a gelecek. Genç kızlar, 3 günlük antrenman sonrasında 20 Ekim’de düzenlenecek olan Kupa’da yarışacak.

Türkiye’nin ilk ve tek kadın yat yelken yarışı olan Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası, 2016 yılından bu yana Türkiye’de kadın yelkenci sayısını artırma misyonuyla düzenleniyor. Günümüze kadar çoğu bu yarışma sayesinde yelkenle tanışan 900’den fazla kadın yelkenci ve 60’ın üzerinde kurumun yarıştığı kupa aynı zamanda bir sosyal sorumluluk görevi de üstleniyor. Kupa kapsamında, her yıl “İyiliğe Yelken Açıyoruz” mottosuyla kadın veya çocuk odaklı çalışmalar gerçekleştiren saygın bir sivil toplum kuruluşu destekleniyor. Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası bu yıl ise gelirlerinin bir kısmı ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı’na (AÇEV) ve Make-A-Wish Türkiye’ye destek olacak.

Söz konusu destek hakkında açıklamalarda bulunan Make-A-Wish Türkiye Genel Müdürü Özlem Özen; “Bu özel takım, yalnızca denizde değil, hayatın her alanında sınırları aşan güçlü kadınlardan oluşuyor. Onların başarısı ve azmi, hayalleri için mücadele eden çocuklarımız için bir ilham kaynağı oldu.” ifadelerini kullandı. Özen, Make-A-Wish Türkiye olarak, çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çıktıkları bu yolda, Van'dan gelen genç sporcularla yan yana olmaktan duydukları büyük gurur ve mutluluğu dile getirdi. Konuşmasının devamında Burgan Bank Türkiye, Wyndham Istanbul Oldcity, Jolly Tur ve Ege Tranfer’in bu süreçte kendilerine destek sağladığını belirten Özen, onlara sonsuz teşekkürlerini iletti.

Öte yandan bu yıl Hepsiburada ana sponsorluğunda düzenlenecek olan Kupa, sınırlarını İstanbul’un dışına taşımasıyla da dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıllarda Samsun ve Mersin’den gelen kadın yelkenciler Kupa’da yarışmış, Samsun Yelken Takımı geçen yıl katıldığı ilk yarışta birinci olmuştu. Bu yıl Van’ın da eklenmesiyle Kupa’nın kapsamı daha da genişledi.


0/(0)
18 Ekim 2024 Cuma
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.