Bilime dayalı sürdürülebilirlik hedefleri belirleme taahhüdü doğrultusunda aksiyon alan ilk boya ve astar şirketi olan AkzoNobel iklim değişikliği ile mücadele etmek için harekete geçti.
Şirket, kendi sürdürülebilirlik hedeflerini küresel ısınmayı sınırlamayı ve küresel sıcaklıklardaki artışın sanayi devrimi öncesi düzeylerin 1,5 derece üzerine çıkmamasını sağlamayı hedefleyen Paris Anlaşması ile paralel hale getirdi.
Tüm tedarik zincirinin karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar %42 düşürmeyi hedefleyen AkzoNobel, şirketin kendi operasyonlarının yanı sıra müşterileri ve tedarikçileri gibi ortaklarının operasyonlarını da kapsayacak. Halen Bilime Dayalı Hedefler inisiyatifi (SBTi) tarafından resmen doğrulanan hedef, şirketin 2019 yılında hayata geçirdiği “İnsan. Gezegen. Boya.” sürdürülebilir iş yaklaşımına daha da yüksek netlik ve ivme kazandıracak.
Hedef belirlemenin çok önemli olduğunu belirten AkzoNobel CEO’su Thierry Vanlancker, bunun ekiplerini global ölçekte mobilize etmeye ve iklim değişikliği ile mücadele etmek için daha güçlü eyleme geçmeye hazırlandıklarının net bir işareti olduğuna dikkat çekti. Bıçağın kemiğe dayandığı anda, herkesin, sıfır karbonlu bir geleceğe katkıda bulunanlar ile bulunmayanlar olarak ikiye ayrılacaklarını söyleyen Vanlancker, yapabilecekleri her şeyi yapmakta ve üyesi oldukları sektörün en önde koşanları arasında yer alarak diğerlerine örnek olmakta kararlıyız olduklarını dile getirdi.
“İnsan. Gezegen. Boya.” yaklaşımı ile önemli mesafeler kat eden AkzoNobel, karbon emisyonlarını yarı yarıya kesme ve 2030 yılına kadar şirketin operasyonlarında %100 yenilenebilir elektrik kullanımından oluşan iki kilit çevresel hedefinde planlananın ötesinde ilerliyor. Şirket kısa süre önce bu ilerleme sonucunda, 2022 yılına kadar Avrupa’da sadece yenilenebilir elektrik ile çalışacağını duyurdu.
“Karbon azaltma hedefimize ulaşmak için, kendi operasyonlarımızın da ötesine bakmamız gerekiyor,” diyen Vanlancker, “Dolayısıyla, daha düşük/sıfır karbonlu alternatiflere geçişte değer zincirimizdeki tüm ortaklarımızı teşvik ediyor olacağız. Ayrıca tüm sektörümüzü SBTi çerçevesinde taahhütte bulunmaya, kendi hedeflerini açıklamaya ve sektörümüze doğru şekilde örnek olmak konusunda bize katılmaya davet ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.
AkzoNobel iklim konusunda yaygın şekilde aksiyon alınmasında işbirliğinin kilit önemde olduğuna inanıyor. Bu çerçevede son olarak CEO Thierry Vanlancker, iklim değişikliği ile mücadeleye yardımcı olmak, ekonomik esneklik oluşturmak ve AB Yeşil Anlaşması’nı başarıya ulaştırmak üzere kurulan Avrupa CEO İttifakı adlı sektörler arası ortaklığın da üyesi oldu.
Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.