DİMES, KAGİDER’in FEM Sertifikasını Aldı

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 03 Ekim 2024 Perşembe

Türkiye’nin önde gelen içecek markalarından olan DİMES, KAGİDER tarafından hazırlanan Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını aldı.

Türkiye’nin ilk yerli sermayeli meyve suyu markası olarak bilinen DİMES’in, KAGİDER’in Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını aldığı duyuruldu. Üst yönetim kademelerinde yüzde 40 kadın oranına sahip olan DİMES, FEM sertifikası almaya hak kazanarak kadın istihdamı konusunda attığı adımlara bir yenisini daha eklemiş oldu.

KAGİDER önderliğinde, Dünya Bankası teknik desteği, PricewaterhouseCoopers ve EY işbirliğiyle geliştirilen FEM sertifika programı, kadın istihdamını teşvik etme amacına hizmet ediyor. Bağımsız bir değerlendirme sürecinden geçtikten sonra Fırsat Eşitliği Sertifikasına hak kazanan kurumlar, yapıları, eylemleri ve istihdam olguları ile toplumsal cinsiyet eşitliğine ve istihdamda kadın güçlenmesine duyarlı olduklarını, ulusal ve uluslararası kamuoyu nezdinde tescil ettirmiş sayılıyor.

Şirket olarak “Doğaya,İnsana Sevgi ve Saygı” temel değeri ve kuruluş misyonuna sahip olduklarını belirten DİMES CEO’su Ozan Diren:

“Tohumlarımızın atıldığı Tokat’ta kurucumuz, dedem merhum Vasfi Diren’in 1960’lı yıllarda yürüttüğü Kadınlara Meslek Edindirme sosyal sorumluluk projesinden başlayarak, kadının iş hayatına kazandırılması, kadın eğitimi, istihdamda fırsat eşitliği konularında öncülük, kurumsal mirasımızın, iş kültürümüzün ve tüm süreçlerimizin doğal ve ayrılmaz parçalarıdır.” ifadelerini kullandı. Diren konuşmasının devamında, kişisel görüşü olarak sosyal bir şirketin yaptıklarını ispatlamasının çok önem ifade etmediğini vurgulayarak yapılan her şeyin sosyal görevleri olduğunu dile getirdi. Asıl önemli olanın samimi uygulamalar olduğuna dikkat çeken Diren, KAGİDER’den Fırsat Eşitliği Sertifikası almış olmanın büyük bir gurur ve mutluluk vesilesi olduğunu söyledi.

“Eşitlik, Hayatlarımızın Normali Olmalı”

Eşitlik, Hayatlarımızın Normali Olmalı

Ozan Diren, toplumsal cinsiyet eşitliğinin, kadınların ekonomik hayatta ve iş dünyasında güçlendirilmesinin, bugün tüm dünyanın en önemli gündem maddeleri arasında olduğunu belirtirken, aslen bu konuların insanlığın temel gereği ve normali olması gerektiğinin altını çizdi. Bugün toplumsal cinsiyet eşitliğini konuşmak zorunda olmanın bile, insanlığın gitmesi gereken daha çok yol olduğunu gösterdiğini söyledi. DİMES olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin insanlığın temel gereği ve normali olması gerektiği düşüncesini benimsediklerini vurguladı. Bunun şirket içerisine yansıması olarak, pozitif de dahil olmak üzere hiçbir ayrımcılığın olmadığını ifade ettiği çalışma ortamlarını gösterdi. Diren konuşmasını tamamlarken:

“DİMES üst yönetimi yüzde 40 kadın oranına sahip, bu oranın 50 – 50 olması yönünde çalışıyoruz, zira dünyada olması gereken de bu. Eşitlik, hayatlarımızın normali olmalı. Öte yandan, şirket kültürünün parçası olabilmiş eşitliğin, iş başarısına pozitif etkisi, kanıtlanmış bir gerçektir. Türkiye’nin en itibarlı, en başarılı ve ülke ekonomisinin itici gücü kurum ve kuruluşları, toplumsal eşitliği içselleştirmiş olanlardır.” dedi.

KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Sektör İlişkiler Komitesi Liderlerinden Neşecan Çekici, toplumsal cinsiyet eşitliğine dair bu önemli adımı atarak DİMES'in fark yaratmasını görmenin kendileri için gurur verici olduğunu dile getirdi. DİMES’in, Fırsat Eşitliği Modeli sertifikasıyla hem ulusal hem de uluslararası düzeyde eşitlik konusundaki kararlılığını bir kez daha göstermiş olduğunu söyledi.

Özel Sektör İlişkiler Komitesi Liderlerinden Özlem Demirci Duyarlar ise, “DİMES'in çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık değerlerini iş süreçlerine entegre etmesi ve bu alanlarda öncülük yapması bizleri çok mutlu ediyor. FEM sertifikası, bu vizyonun somut bir göstergesi olarak DİMES'in başarılarına katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan KAGİDER FEM Sertifikası için DİMES’te gerçekleştirilen bağımsız araştırmanın raporunda, şirketin cinsiyet eşitliği konusundaki yaklaşımını kanıtlar nitelikte ifadeler yer aldı:

“Sonuç olarak DİMES, cinsiyet eşitliğini ve kapsayıcılığı hem beyaz yaka hem de mavi yaka çalışanlar arasında güçlü bir şekilde uygulayan, çalışanların gelişimini ve eşitliğini önemseyen bir şirkettir. Bu değerlerin şirket kültürüne yerleşmesi ve uygulamaların tüm seviyelerde hayata geçirilmesi, DİMES’i sektördeki öncü firmalardan biri haline getirmiştir.”


0/(0)
03 Ekim 2024 Perşembe
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.