Shell’den Anneler İçin ‘Baba’ Destek

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 03 Temmuz 2024 Çarşamba

Shell, baba olan çalışanlarına sekiz haftalık ücretli ‘Ebeveyn İzni’ vererek, hem annelere destek oluyor hem de çalışanlarının motivasyonunu yükseltiyor.

Akaryakıt sektöründe fark aratan Shell, yeni ve örnek uygulaması ile bir kez daha dikkat çekiyor. Şirketin global çaptaki bu uygulaması kapsamında çocuk sahibi olan şirket çalışanı erkeklere aileleriyle daha fazla ve verimli zaman geçirmelerine imkan sağlayacak sekiz haftalık babalık izni veriliyor. Genel uygulamada beş gün olan babalık izninde erkek çalışanlarına ‘Ebeveyn İzni’ hakkı sunan Shell, aslında annelere de bu süreçte pozitif ayrımcılık yaparak onların da daha rahat bir dönem geçirmelerine zemin hazırlıyor.

Shell’de 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla başlayan sekiz haftalık ‘Ebeveyn İzni’ni bugüne kadar 30 baba kullanırken, dileyenler bunu 4’er haftalık şeklinde iki blok halinde de kullanabiliyor. Bu konuda farkındalık yaratmak için uygulamayı yeniden hatırlatan Shell, mutlu bireyler ve aileler için esnek ve yenilikçi çözümleri hayata geçirmenin önemine değiniyor.

‘Shell’in çalışanlarına destek olma kültürü çok gelişmiş”

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, “Shell, çalışanlarına destek olma kültürünün çok gelişmiş olduğu bir şirket. Bu kültürü hem bugüne kadar sürdürdüğümüz desteklerimizle hem de günümüz dünyasına uyumlu olarak geliştirdiğimiz yeni uygulamalarımızla hep güçlü tutmaya kıymet veriyoruz. Sekiz haftalık bu izinle Shell’de babalar, bakıma en çok ihtiyaç duyduğu dönemde çocuklarıyla daha fazla vakit geçirebiliyor, onların bakımında aktif rol alabiliyorlar” diye konuştu.

Aile içerisinde pozitif etki yaratarak çalışanların mutluluğuna doğrudan yansıyan ‘Ebeveyn İzni’nin çalışanlarının yanı sıra aile sağlığı için de önem arz ettiğini ifade eden Erdem, “Shell’in insanı önceliklendiren değerlerini İnsan Kaynakları politikalarımızın her aşamasında görünür kılıyoruz” diyerek, çalışma ortamında motivasyonu artırmayı da hedeflediklerini dile getiriyor.


0/(0)
03 Temmuz 2024 Çarşamba
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler